Regilio Sterk is de initiatiefnemer van Koken voor Kanjers.
Regilio Sterk is de initiatiefnemer van Koken voor Kanjers. (Foto: )

Vrijwilligers koken voor zorgkanjers

Door Kees Stap

Een maaltijd voor de harde werkers in vitale beroepen

WAGENINGEN -  Heb je hulp nodig? Bel of mail met Coronahulp Wageningen 0317-413088, coronahulp@welsaam.nl. Of stel je vraag via de speciale button op www.welsaam.nl. Wil je hulp bieden? Meld je dan aan via www.welsaam.nl Wie een vraag heeft over het coronavirus, kan bellen met het Rode Kruis. Experts zitten voor je klaar: 070 – 4455 888. Word ook lid van de Facebookgroep Coronahulp Wageningen.

Het zijn zware tijden voor de zorgverleners. Zij maken lange dagen in moeilijke omstandigheden, Hoe houden we deze coronakanjers vitaal? Zorgverleners moeten goed eten, maar komen door de corona soms niet toe aan koken of boodschappen doen. Daarom is Regilio Sterk gestart met Koken voor Kanjers.

“Net zoals zoveel mensen zitten mij vrouw Anne en ik ook thuis”, zegt Regilio. “Wij bedachten ons dat de mensen in de zorg geholpen kunnen worden door hen een maaltijd te geven als ze thuiskomen na hun harde werk. Dat scheelt hen een uurtje koken en kunnen ze zich een uurtje extra opladen voor de volgende dag.”

Regilio nam contact op met Welsaam “Ik las over Coronahulp Wageningen waarin vraag en aanbod bij elkaar worden gebracht. In overleg met hen ben ik Koken voor Kanjers gestart. Iedereen met een vitaal beroep mag er gebruik van maken, maar ook ouderen mogen zich aanmelden. We matchen de kok met de aanvrager, zij kunnen overleggen over het menu. De thuiskoks kunnen een vergoeding krijgen van 2,50 euro per maaltijd. Dat wordt betaald uit het Initiatievenfonds van Welsaam. Maar we hebben ook donateurs."

Het aantal thuiskoks dat zich aanmeldde was overweldigend, op dit moment zijn het er al meer dan 150. Maar de vraag van zorgverleners blijft nog wat achter. Daarom is Tonneke Jansen bijgesprongen om Koken voor Kanjers meer bekendheid te geven. “Ik ben projectmedewerker bij Idealis en wij willen ook graag een steentje bijdragen. Daarom heb ik de ruimte gekregen om een aantal uren per week te besteden aan Koken voor Kanjers. Begin deze week hebben we info gestuurd naar onze huurders op het Bassecour, verzorgingshuizen en verpleeghuizen. Ik weet zeker dat de behoefte aanwezig is, dus schroom niet. De thuiskoks staan te popelen.”

Wie een maaltijd wil, thuis wil koken, of wil doneren, vindt alle info op www.bit.ly/kokenvoorkanjers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden