Justin Henzen, Remco van Dijk, Manon Franse, Erik van de Kolk, Anne Gregoor, Herbert Boon en Hanny Peijnenburg.
Justin Henzen, Remco van Dijk, Manon Franse, Erik van de Kolk, Anne Gregoor, Herbert Boon en Hanny Peijnenburg. (Foto: )

Expert Wageningen steunt horeca

"Bijzondere tijden vragen om bijzondere initiatieven."

Omdat de lokale horeca van Wageningen door de coronacrisis in zwaar weer verkeert, heeft Expert Wageningen een ondersteunende actie: bij aanschaf van een geselecteerd product ontvangt de klant een waardecheque die bij deelnemende horeca te besteden is. Het volledige bedrag van de cheque wordt door Expert Wageningen aan de desbetreffende deelnemer vergoed.

WAGENINGEN - Bijzondere tijden vragen om bijzondere initiatieven. Er wordt door alle ondernemers in Wageningen ontzettend hard gewerkt onder buitengewone omstandigheden. “De één is nog creatiever dan de ander en je bent geen ondernemer geworden om 'bij de pakken' neer te gaan zitten, maar je onderneemt iets”, aldus Herbert Boon, eigenaar van Expert Wageningen.

"We moeten elkaar helpen om het hoofd boven water te houden. Wij prijzen onszelf gelukkig dat we nog open mogen zijn en dat we artikelen verkopen waar vraag naar is. In de eerste week van de ‘íntelligente-lockdown’ was er vraag naar laptops, webcams en vriezers. Alles werd in werking gesteld om thuis goed te kunnen werken en men ging blijkbaar veel etenswaren hamsteren. De tweede week werd daarbij de vraag naar koortsthermometers, broodbakmachines en tondeuses ongekend. Ook is er veel behoefte aan TV kijken en op goede kwaliteit muziek beluisteren. Ik besef mij terdege dat wij, als elektronica specialist, in een luxe positie verkeren. Ondanks dat we streng alle adviezen van het RIVM opvolgen en een duidelijk corona-protocol voeren, mag ons bedrijf nog open zijn en kunnen we de klanten fysiek en natuurlijk via onze webwinkel goed bedienen. Hoe zuur is het voor onze collega’s in de horeca die binnen no-time hun bedrijf moesten sluiten en daardoor geen inkomstenbron meer hebben!"

Vandaar dat Herbert Boon (ook bestuurslid van het WOC) op het idee kwam om deze ondernemers een hart onder de riem te steken door middel van een leuke actie. Bij aanschaf van alle inbouwapparatuur, diverse geselecteerde witgoed apparaten, televisies en stofzuigers bij Expert Wageningen, krijgt de klant belangeloos een waardecheque tot maximaal 100 euro. Dit bedrag kan worden besteed bij diverse horecagelegenheden. Het tegoed kan gelijk ingezet worden aan ijs, een afhaalmaaltijd of later in het jaar als de restaurants weer open zijn.

"In augustus dit jaar bestaan wij 75 jaar in Wageningen. Reden voor feestelijke aanbiedingen die nog gaan komen. Maar in deze bizarre tijd leek het mij een goed gebaar om eerst met deze actie te starten. Ik hoop op leuke reacties, zodat we de horeca, die juist Wageningen tot een gezellige stad maken, kunnen ondersteunen. In de advertentie in deze krant vindt u de deelnemende horecabedrijven", aldus Boon.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden