De buddy’s van Welkom in Wageningen ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens een matchingsdiner.
De buddy’s van Welkom in Wageningen ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens een matchingsdiner. (Foto: )

Buddy’s van Welkom in Wageningen actief in Coronatijd

Afgelopen februari was het zover. De buddy’s van Welkom in Wageningen ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens een matchingsdiner. Een gezellige eetactiviteit waarbij Wageningers en vluchtelingen samen een maaltijd delen. Een mooie kans om nieuwe mensen te ontmoeten en andere culturen te leren kennen op een gezellige, gelijkwaardige en laagdrempelige manier.

WAGENINGEN - Ruim dertig buddykoppels werden met elkaar in contact gebracht. Het was de start van een traject van vier maanden waarbij de buddykoppels elkaar zouden leren kennen, door elke week samen iets te ondernemen. Ook Buddy’s Michelle en Kim werden gematcht. “Wij zijn gematcht omdat wij allebei van tekenen en schilderen houden, dus hier hebben we ook onze activiteiten samen op gebaseerd. Zo zijn we naar Drink & Draw bij THUIS gegaan, en hebben we een seminar gevolgd over Rembrandt. Hij isook al twee keer bij mij thuis geweest om samen voor mijn huisgenoten te koken."

Net als Michelle en Kim begonnen ook de andere buddykoppels elkaar net goed te leren kennen, toen het Coronavirus Nederland bereikte en de daaropvolgende maatregelen de contacten tussen de buddy’s lastig maakte. Desondanks zitten de buddy’s niet stil. Juist nu blijkt hoe belangrijk het is om in contact te staan met anderen. “We proberen nu andere activiteiten te verzinnen die ondanks de Corona regels wel kunnen, zoals een wandeling maken over de Ginkelse Hei. Het is toch erg leuk om er even op uit te gaan met elkaar, al is het maar om even een ander gezicht te zien dan je huisgenoten!” Uiteraard blijven ze hierbij op de afgesproken anderhalve meter afstand.Ook voor buddykoppel Selia en Mohammed is er een hoop veranderd in de afgelopen tijd. Tijdens hun ontmoeting in februari hadden ze meteen een goede klik en sindsdien spraken ze elkaar dagelijks. Samen gingen ze fietsen, wandelen en lunchen. En bij de eerste zonnestralen kon een ijsje niet uitblijven. Nu vindt het contact vooral online plaats, door te videobellen en foto’s en filmpjes uit te wisselen. Mohammed vertelt ons aan de telefoon hoe belangrijk het buddycontact voor hem is, juist in deze tijd: "Ik ben erg blij om een buddy te hebben. Ik heb geen familie, en nu heb ik wel een familie door het contact met mijn buddy."

In september gaat er weer een nieuwe buddy ronde van vier maanden van start. Lijkt het jou leuk om ook buddy te worden van een vluchteling? Meld je aan op https://www.welkominwageningen.nl/nl/maatjes-gezocht.html

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden