Foto:

VVD wil maatregelen tegen overlast in Torckpark

De VVD roept het college van B&W op om de overlast in en rond het Torckpark verder tegen te gaan. Hoewel in 2018 is besloten om het park tussen 23.00 en 06.00 uur te sluiten, ervaren omwonenden nog steeds veel overlast van groepen jongeren.

WAGENINGEN - Voor VVD raadslid Marc Kiel is het duidelijk dat het plaatsen van de borden 'verboden toegang op grond van artikel 461 Wetboek van Strafrecht' niet geholpen heeft en hij wil dat het college aanvullende maatregelen neemt.

Volgens de VVD zijn de omwonenden de overlast die onder andere bestaat uit schreeuwen, luide muziek en met scooters door het park rijden helemaal zat.

Kiel: “Er zijn woningen waar al meerdere ruiten zijn gesneuveld doordat vanuit het park met stenen wordt gegooid”. Naast de ruitschade zorgt dit ook voor angst waardoor mensen niet meer in hun tuin durven te zitten.

Ook het klimmen op de historische stadsmuur is voor veel mensen een doorn in het oog. Kiel: “Vaak zien de mensen het beklimmen van de stadsmuur als een uitdaging zonder zich bewust te zijn van de schade die dit oplevert”.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden