André en Amin, twee van de 500 vrijwilligers die klaar voor je staan! (foto: Astrid Zeilstra)
André en Amin, twee van de 500 vrijwilligers die klaar voor je staan! (foto: Astrid Zeilstra) (Foto: )

Coronahulp Wageningen is op zoek naar meer vrijwilligers

Coronahulp Wageningen is een initiatief van verschillende Wageningse organisaties en initiatieven. Je kunt Coronahulp Wageningen van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur bellen (0317) 413 088.

Contact

Astrid Zeilstra

Nu ook samen een blokje om via Coronahulp Wageningen

“De dochter van een 84-jarige inwoner belde de Coronahulplijn met de vraag of wij een vrijwilliger kennen die met haar vader een stukje kon gaan wandelen”, vertelt Miek de Jong van Coronahulp Wageningen. De dochter kon dit zelf niet doen, zij valt binnen de kwetsbare groep. “We zijn op zoek gegaan en vonden André. Hij gaat elke week een ommetje maken met meneer. Het is juist nu zo super belangrijk om even naar buiten te gaan. En voor deze meneer ook heel belangrijk om dat samen te doen.”

WAGENINGEN - Twee weken geleden gaf het landelijke Coronacrisisteam als advies om bij zelfstandig wonende kwetsbare ouderen één of twee vaste personen aan te wijzen die de oudere met regelmaat bezoeken. De meeste ouderen houden zich goed aan de maatregelen. Hierdoor ontvingen zij nauwelijks tot geen bezoek meer. Maar naarmate deze periode langer duurt wordt het gemis groter. Miek: “Dit geldt overigens niet alleen voor ouderen, maar ook voor andere inwoners die door de maatregelen nauwelijks meer contact hebben met de buitenwereld. Toename van gevoelens van eenzaamheid treffen meer mensen die alleen wonen. Inwoners konden al contact opnemen met de Coronahulplijn als zij met een andere inwoner wilde bellen of beeldbellen. Het advies van het crisisteam is nu een goede aanleiding voor uitbreiding van de Coronahulp Wageningen. Daarmee bieden we weer nieuwe mogelijkheden, die mensen nu missen. Bellen is toch anders dan samen met iemand een blokje omlopen.” Coronahulp Wageningen beschikt inmiddels over een groep van 500 vrijwilligers die zij kunnen vragen om te helpen. “Het is echt fantastisch en hartverwarmend hoeveel mensen zich gemeld hebben om hulp te bieden.

Vrijwilligers die hulp gaan verlenen geven we altijd de richtlijnen van het RIVM mee. Het wandelen is dus op 1,5 meter afstand. We hebben afgelopen periode ruim 150 vragen kunnen beantwoorden. Veel hulp bij boodschappen. Ook zochten we voor een aantal inwoners een vrijwilliger om een hondje uit te laten. En koppelden we inwoners aan andere inwoners om met elkaar te bellen. Dus heb je een vraag, bel of mail dan naar Coronahulp Wageningen. We helpen je graag verder!”, vertelt Miek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden