Horeca wil graag grotere terrassen

WAGENINGEN - Nu vanaf 1 juni de horeca weer op mag starten en ook de terrassen weer open mogen, willen de ondernemers graag grotere terrassen die ook op andere plekken in de stad geopend mogen worden. De gemeente Wageningen heeft positief op deze oproep gereageerd.

Vertegenwoordigers van het Wagenings Ondernemers Contact (WOC), de Stichting Ondernemersfonds Wageningen (SOW) en Koninklijke Horeca Nederland hebben vorige week een gesprek gehad met wethouder Maud Hulshof. Dat was volgens WOC-bestuurslid Manon Franse een positief gesprek: “De wethouder heeft aangegeven dat de gemeente de plannen van de horeca zoveel als kan en mag mogelijk wil maken. Dat betekent dat er grotere terrassen mogen komen en dat er ook terrassen op andere plekken mogelijk zijn. Denk aan parkeerplekken of openbaar groen. De gemeente stelt daar wel een aantal eisen tegenover. Zo moeten alle plekken bereikbaar blijven voor hulpdiensten, moet er voldaan worden aan alle veiligheidseisen en krijgt de warenmarkt op woensdag en zaterdag voorrang. Dat snappen wij ook, want net zoals de hele coronacrisis moeten we dit ook samen oplossen.”

Alle horeca-ondernemers in het centrum konden deze week aan de gemeente laten weten wat hun wensen zijn. Franse hoopt op mooie plannen: “Laten we er met zijn allen voor zorgen dat we vanaf 1 juni een verspreid bruisend zomercentrum krijgen waar mensen verantwoord kunnen genieten en waar de ondernemers weer wat kunnen verdienen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden