De eerste en tweede selectie van ONA '53 trainen de komende drie weken op donderdag in het stadion. (foto: Guy Ackermans)
De eerste en tweede selectie van ONA '53 trainen de komende drie weken op donderdag in het stadion. (foto: Guy Ackermans)

Sportverenigingen welkom op de Wageningse Berg

Nu buiten sporten op afstand weer is toegestaan, opent Stadion De Wageningse Berg haar deuren voor sportverenigingen die extra buitenruimte nodig hebben voor hun trainingen. Afgelopen donderdag was ONA '53 de eerste vereniging die gebruik maakte van deze mogelijkheid.

WAGENINGEN - De gemeente zocht naar mogelijkheden om zoveel mogelijk Wageningse sportverenigingen de mogelijkheid te bieden om weer te kunnen sporten binnen de huidige corona-maatregelen. Aangezien Future Center Wageningen sport en bewegen hoog in het vaandel heeft staan, draagt zij graag haar steentje bij aan het verzachten van de bijzondere situatie.

De eerste en tweede selectie van ONA '53 trainen de komende drie weken op donderdag in het stadion. Uiteraard wordt daarbij voldaan aan alle corona-regels. Dit betekent ook dat er geen mogelijkheid is voor familie of andere toeschouwers om de trainingen bij te wonen. In principe kunnen ook andere sportverenigingen de komende weken gebruik maken van het veld. Geïnteresseerde verenigingen kunnen daarvoor contact opnemen met de gemeente Wageningen via corona.sport@wageningen.nl. De openstelling van het veld geldt tot 1 juni en er is beperkt plaats.

Stichting Future Center Wageningen 

Stichting Future Center Wageningen wil het stadion en de aanpalende watertoren behouden door er een kennis-, innovatie- en trainingscentrum te vestigen. In dit centrum ontmoeten wetenschap en bedrijfsleven elkaar en werken ze samen op de thema’s gezonde voeding, persoonlijke ontwikkeling, sport en beweging. Daarnaast stelt de stichting de beroemde grasmat beschikbaar als trainingsaccommodatie. BOEi is partner in deze ontwikkeling. BOEi is een maatschappelijke onderneming gericht op herbestemming van industrieel, agrarisch en religieus erfgoed.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden