Oefenen met het donorregister

WAGENINGEN - Op 1 juli 2020 start het nieuwe donorregister. Vanaf dan komt iedereen in Nederland daarin te staan. Als u het donorregister niet invult en geen keuze maakt, komt automatisch bij uw naam te staan dat u geen bezwaar heeft tegen orgaandonatie. Maar misschien wilt u wel aangeven dat u de keus aan uw nabestaanden overlaat?

Wilt u het donorregister invullen, maar eerst oefenen? Dat kan. Op de website van Digisterker (https://service.digisterker.nl/donor/) wordt stap voor stap uitgelegd hoe u het donorregister invult. Met DigiD of een formulier. Vindt u het online invullen ingewikkeld? Op de eerste pagina ziet u meteen de knop om een papieren uitleg te kunnen printen. Die kunt u dan eerst rustig doorlezen.

Wilt u telefonische hulp bij het printen en het invullen van het donorregister? U kunt op donderdag 7 mei, 14 mei, 28 mei, 4 juni of 11 juni tussen 14.00 en 17.00 uur bellen naar Henk Holmer van het Digitaalhuis (06-13471292). Kijk voor meer informatie op www.digitaalhuiswageningen.nl/donorregister.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden