Bedrijfsleider Ronald Hakstege (links) en Jan van Brakel zijn dolblij weer terug te zijn in winkelcentrum Tarthorst (foto Jan Boer)
Bedrijfsleider Ronald Hakstege (links) en Jan van Brakel zijn dolblij weer terug te zijn in winkelcentrum Tarthorst (foto Jan Boer) (Foto: )

Goudreinet: "Wij zijn weer thuis!"

"We willen de gezelligheid terug in het winkelcentrum!"

Door Jan Boer

Vandaag, woensdag 27 mei, opent groentezaak De Goudreinet na een aantal maanden van afwezigheid opnieuw haar deuren in winkelcentrum Tarthorst. Groenteboer Jan van Brakel is blij om weer helemaal terug te zijn.

Wageningen - Na een conflict met de eigenaar van winkelcentrum Tarthorst werd Van Brakel eind 2019 uit het winkelcentrum gezet. "De eigenaar wilde alle winkels, behalve de Jumbo, weg hebben omdat hij daarmee de weg vrij dacht te kunnen maken voor een supergrote vestiging van het Kruidvat. Deze drogist probeerde al tien jaar om het winkelcentrum binnen te komen, maar daar is gelukkig een stokje voor gestoken", aldus Jan van Brakel. Dankzij de bemoeienis van Rien Bor (Stadspartij) kwamen documenten boven tafel, waarin vastgelegd was, dat zo'n overname door het Kruidvat niet toegestaan was. "Rien heeft voor ons geweldig werk verricht! Ons huurcontract liep af, dus net als anders wilden we netjes praten over een nieuw huurcontract. Dat moment greep de eigenaar aan om ons eruit te zetten ten gunste van het Kruidvat. Wat betreft omzet moesten we helaas op een hoogtepunt vertrekken. Ik ben toen een Goudreinet begonnen in Bennekom, nou, dat is een gruwelijk succes! Die zaak blijven we ook aanhouden! Ronald Hakstege wordt in de Tarthorst de bedrijfsleider en ik fiets heen en weer tussen Bennekom en Wageningen. Ja, wij zijn weer thuis! Maar nu wel in ons eigen pand!" zegt een gelukkige Van Brakel. "Inmiddels heeft de overkoepelende organisatie Goudreinet in winkelcentrum Tarthorst de rij winkels opgekocht van pizzeria tot kaasboer. Ja, de vorige eigenaar is eruit. Het is mogelijk, dat in de andere lege panden winkels komen als een slagerij of een bakkerij. Dat geeft het winkelcentrum een mooi karakter; we willen de gezelligheid terugbrengen". Hij is uiterst positief over de samenwerking met de supermarkt: "De relatie met Jumbo is fantastisch! Men helpt ons aan alle kanten. Dat is een jong, modern bedrijf dat ons niet ziet als concurrent, maar als een meerwaarde voor het winkelcentrum. Ja, deze samenwerking is heel wat beter dan vroeger met C1000". Bedrijfsleider Ronald Hakstege heeft het vak van Jan van Brakel geleerd. "Hij gaat hier aan de slag met allemaal bekend personeel. Ronald is het leidinggeven gewend. We bestaan ruim veertig jaar en met succes! Ik weet nu al, dat deze winkel zó goed gaat lopen, dat andere ondernemers er graag bij willen zijn", aldus Van Brakel. Bedrijfsleider Hakstege kijkt positief naar voren: "We gaan er alles aan doen om de boel weer laten lopen zoals het vroeger was. We breiden het assortiment flink uit zoals we dat in Bennekom ook gedaan hebben met onder meer verse maaltijden, met tapas en nog veel meer. Er komt veel meer diepgang in wat we hebben. We krijgen dagelijks verse spullen in huis, want de groothandel is van Goudreinet, waardoor de lijnen heel kort zijn. We zetten in op vers". Jan van Brakel ziet de toekomst in winkelcentrum Tarthorst met veel vertrouwen tegemoet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden