Begin maart was de laatste repetitie van Sempre Sereno voor Our House.
Begin maart was de laatste repetitie van Sempre Sereno voor Our House. (Foto: )

"Niemand vraagt zijn geld terug"

Op de laatste slotscènes na was de voorstelling klaar. Er waren al bijna 500 kaarten verkocht. Niets stond Sempre Sereno nog in de weg voor een spetterende voorstelling van de musical ‘Our House’. Tot het coronavirus kwam.

Wageningen – Het coronavirus heeft flinke gevolgen voor het lokale culturele leven. Sempre Sereno zou begin juni vier avonden lang in Theater Junushoff optreden. Volgens Jan-Willem Hendriksen van de PR-commissie beloofde het ook dit jaar weer een succes te worden. “We hadden zoveel plezier in de repetities, helaas stopte dat abrupt.”

Ondanks dat de spelers en de musici van Sempre Sereno elkaar sinds begin maart niet meer live ontmoet hebben, is de onderlinge band volgens Hendriksen misschien wel sterker dan ooit. “Er is veel contact via Whatsapp en op maandag, onze vaste repetitieavond, is er regelmatig een meeting via beeldbellen. We verliezen elkaar dus zeker niet uit het oog.”

Begin maart ging de kaartverkoop van start. Sempre Sereno merkte toen al dat mensen iets terughoudender waren dan in andere jaren. “Toch waren er al bijna 500 kaarten verkocht”, zegt Hendriksen. “Sinds we bekend maakten dat de voorstellingen niet door konden gaan, heeft nog niemand zijn geld terug gevraagd. Sterker nog, we krijgen juist mailtjes waarin mensen ons sterkte en succes wensen. Ze zeggen zeker te komen als we weer op kunnen treden.”

Wanneer dat weer zal zijn, is nu nog volkomen onduidelijk. “We volgen uiteraard de richtlijnen van het RIVM”, zegt Hendriksen. “In overleg met Junushoff zullen we kijken wanneer het weer verantwoord is. Als je het mij persoonlijk vraagt, denk ik dat we alles een jaar moeten uitstellen.”

www.sempresereno.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden