Krusing Nijenoord Allee - Churchillweg met rechts op de achtergrond de woningen in de Tarthorst. Foto: F. Hoeberichts
Krusing Nijenoord Allee - Churchillweg met rechts op de achtergrond de woningen in de Tarthorst. Foto: F. Hoeberichts

Wagenings College dupeert de Horsten

Ingezonden

De Belangenvereniging Bewoners Roghorst (BBR) en de Bewoners Tarthorst zijn zeer teleurgesteld over het feit dat het Wagenings college van B&W de voorkeur heeft om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren door de bestaande route aan te passen.

WAGENINGEN - De gemeente maakte haar voorkeur afgelopen week bekend met een persbericht en een brief aan de aanwonenden van de Nijenoord Allee. Vreemd genoeg kwam deze bekendmaking terwijl de provincie Gelderland nog bezig is met het beantwoorden van de vele vragen die over de MER gesteld zijn.

Voorzitter Frank Hoeberichts van de Belangenvereniging Bewoners Roghorst (BBR) betreurt dit: “Het is duidelijk dat het ABR (Alternatief Bestaande Route zoals het opwaarderen van de Nijenoord­ Allee tegenwoordig heet) leidt tot nóg meer geluidsoverlast, nóg slechtere luchtkwaliteit en een nóg slechtere oversteekbaarheid van de Nijenoord Allee voor fietsers en voetgangers. Maar er zijn ook nog een hoop onduidelijkheden en daar hebben wij verschillende inhoudelijke vragen over gesteld. En met ons vele anderen. Helaas heeft ons gemeentebestuur haar mening al klaar, voordat deze vragen goed en volledig beantwoord zijn." Zelf is de BBR van plan om het anders aan te pakken: “Wij wachten eerst de antwoorden van de provincie af en gaan dan in overleg met onze leden. Daarna sturen we ons advies naar de provincie.”

Verder maken de argumentatie in het gemeentelijke persbericht en de commentaren van de verantwoordelijke wethouder in de Gelderlander duidelijk dat geluidsoverlast en gezonde lucht voor de inwoners geen rol hebben gespeeld in de afwegingen van B&W. Hoeberichts: “Er wordt gesproken over negatieve effecten op natuur en landschap, beschermde diersoorten en het dassenbosje. Maar ner­gens lees ik terug dat het terugdringen van geluidsoverlast of het zorgen voor een gezonde leefomgeving voor aanwonenden van invloed is geweest op dit besluit. Dat is diep triest.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden