Vader Benno en zoon Aldert zijn blij dat Speeltuin Tuindorp de deuren vorige week weer heeft mogen openen. (foto: Kees Stap)
Vader Benno en zoon Aldert zijn blij dat Speeltuin Tuindorp de deuren vorige week weer heeft mogen openen. (foto: Kees Stap) (Foto: )

Speeltuin Tuindorp mag weer voorzichtig open

Door Kees Stap

Enthousiast klimt Aldert op het speeltoestel terwijl zijn vader Benno hem goed in de gaten houdt. Zij zijn blij dat Speeltuin Tuindorp vorige week weer is geopend. Maar er zijn wel de nodige spelregels.

Wageningen – Speeltuin Tuindorp zag het helemaal zitten om eind maart open te gaan. Het zwembad was voorzien van nieuwe tegels en alle speeltoestellen waren weer mooi schoongemaakt. Maar toen kwam de coronacrisis en kon het feest niet doorgaan. Nu alle maatregelen een beetje zijn versoepeld, is het weer verantwoord om open te gaan.

Voorlopig is de speeltuin alleen toegankelijk voor leden en is hij alleen op woensdag- en vrijdagmiddag geopend. Het is verplicht om vooraf te reserveren, zodat er niet meer dan 30 kinderen in de speeltuin aanwezig zijn. Per gezin mag maximaal één begeleider mee naar binnen. Bezoekers moeten gezond zijn en geen klachten vertonen, hier wordt door toezichthouders naar gevraagd.

Circa 400 Wageningse gezinnen zijn lid van Speeltuin Tuindorp. Dat zijn zo’n 1.000 personen. Het bestuur had de ambitie om dit jaar te groeien naar 1.200 leden, maar zouden nu al blij zijn als het ledenbestand gelijk blijft. “We hopen ook binnenkort het bezoek van niet-leden weer mogelijk te maken. Want onze kosten lopen door en de inkomsten zijn minimaal. Dat levert ons wel zorgen op. We zouden ook graag op andere dagen weer vaker open gaan.”

Om ruimere openingstijden mogelijk te maken, heeft Tuindorp meer vrijwilligers nodig voor toezicht. “Normaal gesproken hebben we een groep van zo’n 50 vrijwilligers. Maar een flink deel van hen zit in de risicogroep, dus die zijn nu niet inzetbaar. Daarom zoeken we mensen die ons deze zomer willen helpen, zodat de speeltuin open kan. Per dagdeel hebben we drie vrijwilligers nodig. Dus kom gezellig met je zus, je buurman of de ouders van de klasgenootjes van je kinderen.”

Wie zich aan wil melden als vrijwilliger kan dat doen door een mail te sturen naar info@speeltuin-tuindorp.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden