Cor Giesen en Ingrid Svedhem bij de nieuwe knaagdierhokken die de Stadsboerderij heeft gekregen van het Initiatievenfonds. (foto: Kees Stap)
Cor Giesen en Ingrid Svedhem bij de nieuwe knaagdierhokken die de Stadsboerderij heeft gekregen van het Initiatievenfonds. (foto: Kees Stap) (Foto: )

Weer bezoek bij de dieren van de Stadsboerderij

Door Kees Stap

De Stadsboerderij aan het Spijk is weer open voor het publiek. Zaterdag waren bezoekers voor het sinds medio maart weer welkom om te genieten van de verschillende dieren. Maar er zijn wel een paar spelregels.

Wageningen - Voorlopig is de Stadsboerderij elke zaterdag en zondag open tussen 10.00 en 16.00 uur. In verband met de coronamaatregelen mogen er maximaal tien personen tegelijk aanwezig zijn. De vrijwilligers en het bestuur van de stadsboerderij zijn aanwezig om dit in goede banen te leiden.

Het bestuur heeft de afgelopen maanden tijdens de gedwongen sluiting niet stilgezeten volgens secretaris en penningmeester Cor Giesen. “Via het Initiatievenfonds van Welsaam hebben we een aantal knaagdierhokken kunnen aanschaffen. Daarin hebben we nu dieren als cavia’s, dwergkonijnen, kleurmuizen en gerbils. Van Pieter Pauw hebben we een prachtig aquarium gekregen die ze zelf niet meer konden onderhouden. Als binnenkort de kleine paardjes weer komen, zijn we helemaal compleet.” Helemaal compleet is het pas als ook de cliënten van de dagbesteding van ’s Heeren Loo weer mogen komen. Giesen heeft goede hoop dat dat eind deze maand weer het geval is. “Zij missen het werk met de dieren enorm. Normaal gesproken zorgen zij voor het voeren van de dieren, het schoonmaken van de hokken en het onderhouden van het terrein. Dat hebben we als bestuur samen met de vrijwilligers de afgelopen maanden zelf gedaan. Als de cliënten van ’s Heeren Loo weer aan de slag mogen, gaan we kijken of we ook doordeweeks weer open kunnen voor bezoekers.”

Vrijwilliger Ingrid Svedhem is blij dat de Stadsboerderij in ieder in het weekend weer open is voor het publiek. “Fijn dat de kinderen weer kunnen genieten van de dieren. Ik ben zelf dol op dieren, ze hebben een rustgevende werking. In ons studententhuis is het echter niet mogelijk om dieren te houden. Toen ik over de Stadsboerderij las, heb ik me aangemeld als vrijwilliger. Ik vind het namelijk een prachtig concept waar ik graag een bijdrage aan wil leveren.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden