Wethouder Anne Janssen verrichte de opening van Parkterras Junushoff. (foto: Kees Stap)
Wethouder Anne Janssen verrichte de opening van Parkterras Junushoff. (foto: Kees Stap) (Foto: )

Neem je eigen eten mee naar Junushoff

"Junushoff gaat dit overleven, daar ben ik van overtuigd"

Door Kees Stap

Er is weer leven in de brouwerij bij de Junushoff. Nog niet in het theater zelf, maar wel op het plein en langs de gracht. Vrijdag is namelijk Parkterras Junushoff geopend. Hier mogen bezoekers neerstrijken met hun eigen meegebrachte etenswaren. Enige voorwaarde is dat ze een drankje bij Junushoff bestellen.

Wageningen – Onder het motto ‘Bring your own food’ gaat Junushoff van woensdag t/m zondag om 11.00 uur het terras openen. Van slagroompunt tot compleet afhaaldiner, mensen mogen met hun hapjes neerstrijken aan de tafeltjes in het park en aan het Juniusplein. Een drankje bestellen is verplicht en Junushoff levert desgewenst ook borden en bestek. In totaal staan er 30 tafeltjes op ruime afstand.

Het concept is volgens Junushoff-directeur Loek Buys bedacht om de Wageningse restaurants te ondersteunen die afhaalmaaltijden aanbieden omdat ze zelf niet genoeg stoel- of terrasruimte hebben. Mensen kunnen maaltijden meebrengen of op het terras bij Junushoff laten bezorgen. Buys ziet het Parkterras als een lichtpuntje in moeilijke tijden. “We kregen het verzoek van de werkgroep terrasverruiming van de gemeente om mee te denken wat er bij ons zou kunnen. In overleg met de horeca hebben we dit concept bedacht. We concurreren niet met de horeca, zij zijn juist blij met ons initiatief. Voor onze eigen mensen is het fijn dat ze weer aan de slag kunnen en dat we weer wat kunnen verdienen."

De opening van Parkterras Junushoff werd verricht door wethouder Anne Janssen. Zij is blij dat de doodse stad na maanden weer tot leven komt. “Alle lof voor Junushoff dat zij snel hebben gehandeld toen wij hen vroegen om na te denken over wat er wel mogelijk was. Je ziet her en der in de stad dat het culturele leven weer opstart. Dat is belangrijk, want we hebben cultuur echt nodig. Ik hoop dat we deze zomer op het parkterras naast het lekkere eten ook kunnen genieten van kleine optredens en voorstellingen. Nu mag dat nog niet, maar wie weet worden de maatregelen de komende weken versoepeld.

Junushoff is volgens Buys ook al druk bezig met de programmering van het nieuwe theaterseizoen. “Ons programma was al helemaal klaar toen de coronacrisis uitbrak. Dat betekende dat we veel voorstellingen moesten schrappen. Dure producties en voorstellingen met veel mensen op het toneel kunnen niet meer doorgaan. Maar vanaf eind september hebben we toch een mooi programma weten samen te stellen. In onze grote zaal zijn nog maar 150 van de 700 stoelen beschikbaar. In de kleine zaal zijn dat er 30 van de 200. Veel voorstellingen gaan we twee keer per avond op de agenda zetten, zodat er toch een flink aantal bezoekers kan komen. Het zijn lastige tijden, maar Junushoff gaat dit overleven. Daar ben ik van overtuigd.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden