Robert Frijlink en Ilonne Bongers vinden het belangrijk om het centrum bruisend en vitaal te houden
Robert Frijlink en Ilonne Bongers vinden het belangrijk om het centrum bruisend en vitaal te houden (Foto: )

Ilonne stopt, Robert gaat solo verder

"We hebben in 2½ jaar samen veel bereikt voor de stad"

Kees Stap

Ilonne Bongers stopt per 1 juli als centrummanager van Wageningen. Robert Frijlink, met wie zij de functie de afgelopen 2½ jaar als duobaan vervulde, gaat solo verder en neemt haar taken er bij.

Wageningen – Bongers legt uit waarom zij haar functie overdraagt: “We hebben samen heel veel mooie dingen bereikt voor de stad. We stoppen op het hoogtepunt van onze samenwerking. Ik hou van creatieve uitdagingen, daar krijg ik energie van. Die energie heb ik als centrummanager absoluut gekregen, maar tegelijkertijd moet ik bekennen dat het een intensieve functie is die af en toe in je hoofd gaat zitten. Ik heb besloten om te stoppen, zodat ik meer ruimte heb om mijn creativiteit verder te ontwikkelen.”

Het tweetal blikt terug op een periode waarin zij veel bereikt hebben. “We zijn steeds meer een gesprekspartner geworden van veel organisaties die betrokken zijn bij Wageningen. Gemeente, ondernemers en organisatoren van activiteiten en evenementen. Een aantal concrete zaken waar we met plezier op terugkijken zijn de Proef Wageningen cadeaubon, de mooie evenementen die we hebben neergezet en het feit dat het centrum klimaatpartner is geworden.”

Frijlink hoefde niet lang na te denken om solo verder te gaan. “Ik ga graag door om alles wat we de afgelopen 2½ jaar bereikt hebben voort te zetten. Juist in de huidige tijd is het nodig om ons centrum bruisend en vitaal te houden. Samen met anderen in de stad blijf ik me daar vol voor inzetten. Maar ik ga Ilonne wel missen. Vooral het sparren met elkaar was geweldig. Ik hoop dat ik af en toe nog naar binnen kan lopen in haar winkel voor enthousiast advies.” Bongers stelt hem meteen gerust: “Natuurlijk mag dat”, reageert zij lachend.

Volgens Ruud van Doorn, voorzitter van de Stichting Ondernemersfonds Wageningen (SOW), is het bestuur Bongers zeer dankbaar voor alles wat zij heeft gedaan. “Ilonne heeft altijd op een positieve en enthousiaste manier bijgedragen aan alles wat het SOW doet om Wageningen beter te maken. Als ondernemer, als bestuurslid en later als centrummanager. Als ondernemer wist zij altijd goed wat er leeft in onze stad en kon dit ook goed onder woorden brengen. Dankzij haar is de communicatie van het SOW veel professioneler geworden. Denk bijvoorbeeld aan de leuke filmpjes op social media, die zijn van haar hand. Het bestuur vindt het jammer dat Ilonne stopt, maar we begrijpen haar keuze en zijn blij dat deze creatieve ondernemer betrokken blijft bij Wageningen. Ook zijn we blij dat Robert heeft aangegeven de werkzaamheden van Ilonne er bij te willen nemen.”

Bongers onderschrijft die woorden. “Dat gaat Robert zeker lukken. Zelf ga ik vol energie verder met mijn winkel Bas Buitensport. En er komen ongetwijfeld weer nieuwe mooie projecten op mijn pad, waarbij ik juist mijn creativiteit goed kan inzetten.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden