Teammager van het Dutch Food Valley Cycling Team, René Bastiaansen, poseert trots bij de nieuwe teambus.
Teammager van het Dutch Food Valley Cycling Team, René Bastiaansen, poseert trots bij de nieuwe teambus. (Foto: Dick Martens)

Dutch Food Valley Cycling Team is klaar voor de koers

'We hebben dit seizoen een echt sterke selectie'

Door Dick Martens

Vrijdag 27 februari presenteerde het Elite- en Belofteteam Dutch Food Valley Cycling Team de wielrenners voor het wielerseizoen 2020. In een volgepakte zaal van Loburg. De regionale ploeg telt 28 wielertalenten van vijf wielerverenigingen uit de regio Gelderland/Utrecht: AXA Valleirenners (Veenendaal), JvR De Batauwers (Tiel), R&TC Groenewoud (Nijmegen), RETO Arnhem (Arnhem) en W.V. Ede (Ede).

WAGENINGEN - Het nieuw samengestelde team is ambitieus en die ambities werden die bewuste vrijdagavond ook uitgesproken door teammanager René Bastiaansen. "Twee jaar geleden hebben we als team een mooie stap gemaakt en vorig jaar hebben we die positie kunnen vasthouden. Dit jaar hopen we de sprong naar de top van het club-wielrennen definitief te gaan maken”, klonk het zelfbewust. Maar toen stak plotseling de Corona-pandemie de kop op en werd ‘alles anders’. Toch gloort er inmiddels weer wat hoop en kunnen de vele trainingskilometers die de renners al wel maakten, misschien binnenkort weer worden omgezet naar wedstrijdkilometers. "Wat een vreemde tijd hè”, zet Bastiaansen in zijn tuin in Renkum al direct de toon. Maar voor de teammanager de koffie serveert en een inkijkje gaat geven in het wel en wee van ‘zijn’ wielerploeg in Coronatijd, toont hij in het souterrain van zijn huis trots zijn nieuwe professie die hij combineert met de verdere professionalisering van het Dutch Food Valley Cycling Team (DFVCT).

,,Ik ben sinds 1 januari eigenaar geworden van NatuSport. Wij hebben een assortiment aan innovatieve producten voor de ambitieuze sporter ontwikkeld. Supplementen, voedings- en verzorgingsproducten, die wij ook in onze ploeg gaan gebruiken. Een verdieping hoger wordt een werkplaats ingericht, zodat ook de fietsen hier in elkaar gezet en gerepareerd kunnen worden. Dus alles wat de ploeg aangaat wordt hier geregeld.”

Het meer en meer professionaliseren van de ploeg was een van de speerpunten van Bastiaansen. "We zijn gaan rijden met teamfietsen en teamwielen. De renners komen nu naar de wedstrijden met alleen een frame en dan worden de teamwielen erin gestoken. Dus de materiaalkant hebben we opgeschaald, evenals het programma. Meer sterkere wedstrijden waaronder een vijfdaagse profkoers in Polen, Olympia’s Tour in Nederland en een profkoers in Zweden. Dus behoorlijk wat wedstrijden aan de bovenkant. Ook het wagenpark is uitgebreid, met een teambus. En ook bestuurlijk hebben we het opnieuw opgezet. Ik ben nu alleen teammanager en geen voorzitter meer, dat is Jan van Vliet (bekend van de Wageningse Wielermuur).

Ook hebben we verder geïnvesteerd in de begeleiding. We waren er klaar voor, maar toen kwam Corona. Als technisch hart hebben we direct een zomerprogramma gemaakt en hopen vanaf september weer te kunnen koersen. Ik heb een goed gevoel over waar we als team staan en hoop dat we dat nog daadwerkelijk kunnen laten zien."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden