Gedeeltelijke blauwe zone bij De Tarthorst

Winkelcentrum De Tarthorst heeft sinds kort gedeeltelijk een blauwe zone. Dit verbetert de mogelijkheid van kort parkeren en komt tegemoet aan de wens van de winkeliers ter plekke.

WAGENINGEN - Via bebording en een blauwe lijn langs de parkeervakken wordt aangegeven waar het van toepassing is. Ook zijn extra fietsenrekken geplaatst om het fietsparkeren te verbeteren.

Winkelcentrum de Tarthorst kampt al langer met een parkeervraagstuk. De grootste oorzaak vormt de uitbreiding van het winkelcentrum in 2004, maar geen uitbreiding van de bijbehorende parkeercapaciteit. Bij een blauwe zone kunnen bezoekers met een parkeerschijf gratis anderhalf uur parkeren. Een meerderheid van de ondernemers in het winkelcentrum heeft een verzoek bij de gemeente ingediend voor het invoeren van zo’n blauwe zone. Wethouder Peter de Haan: “Omdat hier naast de belangen van de ondernemers ook belangen van bijvoorbeeld bewoners spelen, zijn enkele parkeervakken aangewezen als blauwe zone. Na een tijdje beoordelen we of deze situatie bijdraagt aan een oplossing. Om winkelgebieden, die het vaak moeilijk hebben, te stimuleren is het van het grootste belang dat ondernemers goed bereikbaar zijn. Daarnaast past het plaatsen van extra fietsenrekken in het fietsvriendelijke beleid van de gemeente.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden