Haico van Dijk geeft de dansers in hun blauwe cirkels instructies vanaf de container (Foto Jan Boer)
Haico van Dijk geeft de dansers in hun blauwe cirkels instructies vanaf de container (Foto Jan Boer) (Foto: )

Dansen in stilte op het plein van Junushoff

Door Jan Boer

Je zou haast denken, dat alles weer mag op straat. Zaterdag werd er uitbundig gedanst en gelachen op het plein van theater Junushoff. Alleen.. je hoorde geen muziek! Dat mag nog niet.

WAGENINGEN - Je zou haast denken, dat alles weer mag op straat. Zaterdag werd er gedanst en gelachen op het plein van theater Junushoff. Alleen.. je hoorde geen muziek! Dat mag nog niet.

Maar die was er wel. Iedereen, die op het plein in zijn blauwe (corona)-cirkel danste, had een koptelefoon op zijn krullen. Op het dak van de container op het plein stond dansdocent Haico van Dijk van Dansschool Bransz, die de jonge dansers aanstuurde. Je stond erbij, keek ernaar en je hoorde niks... Organisator Ron van der Sterren van Popupop vertelde: "Door corona zijn we een zoektocht gestart naar wat er wél kan binnen de kaders. Dansen kan, muziek niet, maar zo mag het wel met allemaal koptelefoons, dus de dansles kan gewoon doorgaan! We wachten niet tot alles weer normaal is, we blijven verzinnen en muziek maken. Ik hoop, dat Wageningers ook niet wachten en gewoon komen". Na de dansles van Bransz kwam het Wageningse dj-collectief MiniCulture aan de beurt om mensen -ook weer met koptelefoons- van muziek te voorzien. Haico van Dijk is blij, dat er eindelijk weer iets gedaan kan worden: "Dansschool Bransz lag in één keer plat door de lockdown. We zijn lessen on line gaan doen, streetdance op straat bij lekker weer en dansen in de haven. Het heeft ons veel gekost, ook al omdat workshops op scholen wegvielen, evenals optredens op bevrijdingsfeesten en het eindfeest in Junushoff. Dan is dit vandaag weer een feestje! Eindelijk weer een festival in de stad na zo'n moeilijke tijd!" Maar ook dit feest liep op een niet gewenste manier af. Het ging als een nachtkaars uit vanwege de onverwachte demonstratie van voetbalhooligans in de stad. De politie verzocht de organisatie bij Junushoff uit veiligheidsoverwegingen het feestje van Popupop af te blazen. De organisatie wil het dansgebeuren binnenkort opnieuw en nog breder organiseren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden