Jeugdschakers, trainers en ouders konden elkaar eindelijk weer live ontmoeten.
Jeugdschakers, trainers en ouders konden elkaar eindelijk weer live ontmoeten. (Foto: )

Jeugd schaakt live in Park Noordwest

Sport

Wageningen - De jeugdspelers van Schaakvereniging Wageningen konden donderdag 2 juli eindelijk weer eens in levenden lijve tegen elkaar schaken, met echte borden en stukken. Het gras van Park Noordwest bleek een prima ondergrond voor een geslaagde seizoensafsluiting. Onder toeziend oog van drie trainers en een aantal ouders daagden de kinderen elkaar uit voor partijtjes.

Schaken kon sinds half maart alleen nog maar online. De jeugdspelers konden elke donderdagavond meedoen aan een toernooi, er was training en eind juni zelfs een heuse simultaan. Maar het fysieke schaken voegt toch een extra dimensie toe, lieten de kinderen blijken. Online spelen is een leuk alternatief, maar er gaat niets boven het echte werk. Overwinningen smaken toch een stuk zoeter in het echt dan achter een beeldscherm. Het weer zat donderdag ook nog eens mee, want de zon kwam regelmatig tevoorschijn en de buien lieten Wageningen links liggen.

Na de zomer kan de jeugd van SV Wageningen hopelijk weer live schaken. De bedoeling is dat het nieuwe seizoen op donderdag 3 september gaat starten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden