98 Procent van Pantarijn-leerlingen geslaagd

Dit jaar waren er 533 eindexamenkandidaten op de diverse locaties van scholengemeenschap Pantarijn in Wageningen, Rhenen en Kesteren. Bij 98 procent van hen kan de vlag uit.

REGIO - Het was een bijzonder schooljaar voor alle leerlingen van scholengemeenschap Pantarijn. Door het coronavirus ging de school dicht en werden de centrale eindexamens geschrapt. Met snel schakelen én flink wat innoveren op het gebied van digitaal onderwijs, heeft het overgrote deel hun examenjaar succesvol af weten te ronden.

Twaalf leerlingen hebben hun schoolcarrière met zulke goede cijfers afgesloten, dat zij het predicaat ‘cum laude’ toegekend krijgen. Vanwege het gedwongen onderwijs-op-afstand zijn de centrale examens weggevallen, gewoonlijk goed voor 50 procent van het eindcijfer.

Stella Efdé, bestuurder bij Pantarijn: “Dit jaar was er niet het gebruikelijke centrale examen. Toch wil ik benadrukken dat de schoolexamens zeker niet makkelijker waren dan andere jaren. Wel waren de schoolexamens wat meer verspreid dan gewoonlijk: niet in één week, maar over een aantal weken. Dat gaf natuurlijk wat meer ruimte, waardoor leerlingen zich veel beter konden focussen op één vak tegelijkertijd. Wat ons betreft mogen leerlingen meer dan trots zijn op hun diploma. Ze hebben het verdiend!”Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden