Matthijs Klaassen traint op Sportpark De Zoom voor zijn rentree in SKV 1. (foto: Kees Stap)
Matthijs Klaassen traint op Sportpark De Zoom voor zijn rentree in SKV 1. (foto: Kees Stap) (Foto: )

Een tweede jeugd in het eerste elftal

"We hebben een fijne mix van jeugd en routine"

Door Kees Stap

Na vijf jaar maakt Matthijs Klaassen komend seizoen zijn rentree in het eerste van SKV. Een bijzondere ervaring voor een speler van bijna 33. Hij spreekt zelf van een tweede jeugd in het eerste elftal. “Het was voor een verrassing dat ik ben gevraagd, maar ik heb er heel veel zin in. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik nog mee kan op dit niveau.”

Wageningen – Klaassen debuteerde op zijn 18e in SKV 1. Tussendoor maakte hij nog een uitstapje naar WAVV en vijf jaar geleden besloot hij dat het voetballen op topniveau mooi was geweest. “Ik was bezig met een opleiding tot fysiotherapeut en personal trainer, dat kostte veel tijd. Twee jaar geleden ben ik mijn eigen praktijk begonnen en in de tussentijd heb ik ook nog een zoontje gekregen. Ik bleef wel voetballen, maar dan op een lager niveau met een vriendenteam.”

De afgelopen jaren viel Klaassen nog wel eens in bij het tweede als die een belangrijke wedstrijd hadden. “Trainer Marcel van Maanen kon mijn routine goed gebruiken. Komend seizoen wordt Marcel assistent-trainer bij het eerste. Dit voorjaar vroeg hij mij of ik geen zin had om daar weer mee te gaan spelen. Een verrassende vraag, maar na enig nadenken zag ik het zitten. Ik heb wel weer zin in die wedstrijdspanning. Ook leuk om weer onder Marcel te trainen samen met mijn maatje Lennart van de Peppel. Lennart en ik zijn onder Marcel kampioen geworden bij de D1, mijn enige kampioenschap ooit.”

Fysiek verwacht Klaassen geen problemen om weer aan te haken. “Ik ben gevraagd vanwege mijn routine om de jongere jongens te helpen, maar ik hoop dat ze mij toch ook voor mijn kwaliteiten gevraagd hebben. Ik ben de afgelopen vijf jaar wel fit gebleven door andere sportieve uitdagingen te zoeken. Ik heb me verdiept in crossfit, gewichtheffen en powerliften door naar experts te gaan en vooral veel zelf te trainen. Ook heb ik een Mud Masters marathon gelopen en de Ropa Run waarbij ik 80 kilometer in een weekend geslecht heb. Allemaal zeer waardevolle ervaringen, waaruit ik put als fysiotherapeut en trainer. Nu ik weer gericht train voor mijn rentree in het eerste kun je zeggen dat ik mijn eigen klant ben geworden. Het doel is om op mijn 33e weer mee te kunnen op dit niveau door juiste keuzes in training, rust en herstel te maken.”

SKV heeft zich voor komend seizoen versterkt met meerdere spelers. Zo komen Lennart van de Peppel, Jelle van Kerkhof, Ruben Rip en Emilj Astamirov terug op Sportpark De Zoom. Klaassen verwacht dan ook een mooi seizoen. “We hebben een fijne mix van jeugd en routine. Het kampioenschap is misschien wat hoog gegrepen, maar een plek in de top 5 lijkt me wel haalbaar. Nacompetitie halen lijkt me een reële doelstelling.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden