In juni opende Anne Janssen het terras bij Theater Junushoff. Hopelijk kunnen daar de komende weken ook voorstellingen worden gegeven. (foto: Kees Stap)
In juni opende Anne Janssen het terras bij Theater Junushoff. Hopelijk kunnen daar de komende weken ook voorstellingen worden gegeven. (foto: Kees Stap) (Foto: )

"Gelukkig komt de stad weer tot leven"

Wageningen - De culture sector is hard geraakt door de coronacrisis. Daarom wil de gemeente extra steun geven. "Gelukkig zien we de stad weer tot leven komen”, zegt wethouder cultuur Anne Janssen. “Maar de instellingen hebben het moeilijk en veel artiesten zijn werkloos. Een groep cultuurmakers heeft de handschoen opgepakt en heeft een mooi programma samengesteld. Dat noemen we de Wageningse cultuurzomer. We hebben al kunnen genieten van de Dodge Dichters en er komt nog veel meer aan.” Om de cultuursector te steunen heeft de gemeente besloten dat Junushoff drie maanden geen huur hoeft te betalen. Dat gaat om een bedrag van 75.000 euro. Door dat bedrag in te zetten, kan het theater ook gebruik maken van een landelijke en een provinciale subsidie. Daarmee is Junushoff voor dit jaar gered, maar Janssen heeft wel grote zorgen voor volgend jaar. “Met minder voorstellingen en de regels die er voor zorgen dat er minder bezoekers naar binnen mogen, is een nieuw steunpakket nodig. Hopelijk komt die vanuit Den Haag.” Janssen heeft ook geld gereserveerd voor steun aan Movie W, De Casteelse Poort en de Wilde Wereld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden