Leerlingen van groep acht presenteerden De Diamantroof in een bedrijfshal in het Nudepark (foto Sophie Gaillarde)
Leerlingen van groep acht presenteerden De Diamantroof in een bedrijfshal in het Nudepark (foto Sophie Gaillarde) (Foto: )

Piekschool: 'Diamantroof' bij Riwojo

"Een schooljaar om nooit meer te vergeten"

Door Jan Boer

Groep acht van de Piekschool speelde de afscheidsmusical in een sfeervol tot theater omgebouwde bedrijfshal van Riwojo Verhuur in het Nudepark, waar normaal gesproken partyspullen uitgestald staan.

WAGENINGEN - De leerkrachten van de zesentwintig leerlingen van groep acht, Gezina Jansen en Elisa Mulder, zochten naar mogelijkheden om de musical in deze coronatijd voor zoveel mogelijk ouders, broers, zussen, opa's en oma 's te kunnen spelen. De musical 'De Diamantroof' gaat over de familie Weiland, die een oud museum gekocht heeft voor één euro. Het blijkt een miskoop. Dan gebeurt er van alles. Een verloren gewaande geluksdiamant speelt een hoofdrol, maar gelukkig loopt alles goed af. De musical kon onmogelijk in de eigen school gespeeld worden, omdat daar maar een beperkt aantal toeschouwers op anderhalve meter terecht kon. Voor de andere groepen van de Piekschool werd de musical via een livestream verzorgd. Gezina Jansen: "Normaal spelen we de afscheidsmusical altijd in het Pantarijn, maar dat kon nu natuurlijk ook niet. Goede raad was duur. Toen kwamen we uit bij Riwojo Verhuur van Peter en Irma Wisgerhof, die het heel goed oppakten. Zoon Jesse zit bij ons in groep acht. En toen bleek ineens heel veel mogelijk!" Elisa Mulder vult aan: "Daar is een grote loods voor de opslag van allerlei partyspullen. We werden gerustgesteld: alles komt goed! Ze zijn daar veel gewend. Riwojo heeft hier vervolgens alle benodigde spullen opgehaald en in een weekend samen met een groep ouders werd de hal omgetoverd tot een theaterzaal. Aan elk detail was gedacht. Zo werd het verhuurmateriaal afgeschermd met zwarte doeken en er werd een mooie rode loper uitgerold. Overal hingen ballonnen als diamanten. Het was een geweldig fijne samenwerking en alles was corona-proof!" Alle bezoekers moesten zich van tevoren inschrijven. Men kreeg dan een toegangskaart voor het 'museum'. Zo stond het exacte aantal toeschouwers vast. De kinderen kregen in de lockdown-periode hun rol. Elisa: "Toen we begonnen, waren alle kinderen nog thuis. Dat was wel een dingetje. Je kon niet met elkaar overleggen wie het beste paste bij welke rol. We zijn samen langs alle kinderen gefietst om de tekstboekjes thuis af te leveren. We wilden er alles aan doen om er voor de kinderen tóch een fijn afscheid van te maken". Gezina Jansen verzucht: "Het was een prachtige afsluiting van een moeilijk schooljaar. Ik heb vaak het afscheid van een groep acht meegemaakt, maar nu had ik er echt slapeloze nachten van: hoe krijgen we het nu goed voor elkaar?" Voor Elisa Mulder was het een geweldige leerschool: "Het was mijn eerste jaar hier op school. En dan moet je door de corona-ellende ineens iets anders verzinnen en improviseren, dingen doen op een manier, die we niet gewend waren. Och, wat héb ik de kinderen gemist! Ja, ik ben moe en nu aan vakantie toe.." Het was een zwaar jaar. Behalve de musical waren er ook nog een feestweek en een gezellige klassenavond.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden