Foto: Wim de Vos
Foto: Wim de Vos (Foto: )

Wat doet dat hier en wat doet het met jou?

Met de hashtag #watdoetdathierinwageningen op Instagram wil Stichting Cultuur in Wageningen kunst in de openbare ruimte onder de aandacht brengen van een breed publiek. We lopen bellend langs het standbeeld in het park of rijden langs het kunstwerk op de rotonde zonder dat we het doorhebben. Stel jezelf eens de vraag #watdoetdathier?

WAGENINGEN - In deze rubriek worden zes Wageningse kunstwerken door schrijver en dichter Laurens van der Zee worden belicht. Iedereen kan meedoen met deze landelijke actie die in het leven is geroepen door de beroepsvereniging van beeldende kunstenaars in Nederland.

Staat er bij jou in de buurt een kunstwerk? Wat vind je ervan? Wordt het goed onderhouden of is het een hangplek geworden? Wat heb je er zelf beleefd? Fotografeer het kunstwerk en post deze met je bevindingen op Instagram en gebruik de hashtags #watdoetdathierinwageningen en #watdoetdathier. Op de website van www.cultuurinwageningen.nl kun je alle ingezonden beelden uit Wageningen met hun verhalen bekijken.

#2 Aardstructuur

Vastigheid nodig? Iets wat blijft? Leg dan je hand op die rode lavasteen, die reuzenschepping van Piet Slegers, aan de oever van het water langs de Nijenoordallee, bij de wijk Noordwest. Onverzettelijk staat het daar en het is altijd mooi, zomer en winter, zelfs in deze Coronatijd. Piet Slegers (1923 – 2016) was een kei in alles: brons, steen, staal, en inrichting van het landschap. Hij studeerde aan de kunstacademie in Arnhem en woonde en werkte in Velp. Zijn Aardstructuur maakte hij in 1967, het werd in Wageningen bij een universiteitsgebouw geplaatst in 1970, daarna opgeslagen, en gelukkig in 2001 aan dit water gezet. Gelukkig, want vastigheid willen we allemaal. Of niet? ‘Ik heb hier getracht het tijdloze te benaderen’, zei de kunstenaar over dit beeld. Gelukt, vindt u?

Meer over dit beeld: https://www.beeldenvanwageningen.nl/artworks/detail/6322548

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden