foto: Guy Ackermans
foto: Guy Ackermans

Leo Bosland geïnstalleerd als nieuwe wethouder in Wageningen

Leo Bosland is door de gemeenteraad op 22 juli geïnstalleerd als de nieuwe wethouder voor GroenLinks in Wageningen. Bosland gaat zich bezighouden met gezondheid &welzijn, jeugd & onderwijs, voedsel en 4 en 5 mei. Hij volgt Lara de Brito op die om gezondheidsredenen is afgetreden. 

WAGENINGEN - Bosland besloot op 15 juli zijn wethouderschap te aanvaarden na een goed gesprek met de fractievoorzitters. Hij heeft zijn wethouderschap aanvaard onder het motto ‘samen – toekomst – duurzaam’. Samen omdat hij gelooft in de kracht van mensen. Toekomst omdat hij vindt dat de politiek de stad een lonkend toekomstperspectief mag voorhouden om de stad mooier en gelukkiger te maken. Duurzaam omdat onze leefomgeving indringend vraagt om duurzame stappen vooruit. Ook wat betreft het verkleinen van sociale ongelijkheid.

Leo Bosland is afkomstig uit Nijmegen en blijft daar met zijn vrouw en dochter ook wonen. Hij ziet uit naar zijn nieuwe uitdaging: “Wageningen is een prachtige gemeente, met veel ambitie op het gebied van het sociaal domein en duurzaamheid. Tot nu toe heb ik Wageningen ervaren als een gemoedelijke en dynamische stad. Ik verheug me om hier samen met inwoners, het college en de gemeenteraad aan de slag te gaan.”

Leo Bosland heeft 20 jaar bestuurlijke ervaring in diverse kleine en grote gemeenten en in het sociaal domein. Wageningen haalt met hem een ervaren bestuurder in huis. Hij gaat direct aan de slag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden