Foto: Rita van Biesbergen
Foto: Rita van Biesbergen

Wat doet dat hier, en wat doet het met jou?

Met de hashtag #watdoetdathierinwageningen op Instagram wil Stichting Cultuur in Wageningen kunst in de openbare ruimte onder de aandacht brengen van een breed publiek. We lopen bellend langs het standbeeld in het park of rijden langs het kunstwerk op de rotonde zonder dat we het doorhebben.

WAGENINGEN - Stel jezelf eens de vraag #watdoetdathier?In deze rubriek worden zes Wageningse kunstwerken door schrijver en dichter Laurens van der Zee belicht. Iedereen kan meedoen met deze landelijke actie van de beroepsvereniging van beeldende kunstenaars in Nederland. Staat er bij jou in de buurt een kunstwerk? Wat vind je ervan? Fotografeer het kunstwerk en post deze met je bevindingen op Instagram en gebruik de hashtags #watdoetdathierinwageningen en #watdoetdathier. Geen Instagram? Mail dan je foto en tekst naar post@cultuurinwageningen.nl.

Op de website van www.cultuurinwageningen.nl kun je alle inzendingen bekijken.

#3 HESTIAZomaar een tuinpoort aan het Bowlespark, een deur tussen de wereld en het huis, het domein van Hestia, Griekse godin van de huiselijke haard. Hoe vaak loop je niet langs een kunstwerk zonder het op te merken? Want een kunstwerk is het, de tekst van Wijnand Steemers en de vormgeving in staal door René van Corven. Het is een uitgewogen mijmering over ‘de lichtkring van onze huiselijke haard’, wanneer de poort de wereld heeft buitengesloten, zoals bloemen zich sluiten in de schemering. Makkelijk is het nu ook weer niet, en dat mag. Want wat staat er bijvoorbeeld? ‘it stillere harten hun kleuren fluist’. De buitenste letters zijn afgesneden. Goed gedaan, Van Corven! Overigens, mooie naam voor een meisje, maar wel wat rolbevestigend misschien. Op de kaart vind je Hestia vooral in gemeentes met veel e’s in hun naam: Ede, Epe, Deventer, Emmen. Compensatie? Wat doet dit jou allemaal?

Meer over het kunstwerk Hestia: https://www.beeldenvanwageningen.nl/artworks/detail/6326829

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden