Wat doet dat hier, en wat doet het met jou?


Foto: Rita van Biesbergen
Foto: Rita van Biesbergen (Foto: )

Wat doet dat hier, en wat doet het met jou?

Met de hashtag #watdoetdathierinwageningen op Instagram wil Stichting Cultuur in Wageningen kunst in de openbare ruimte onder de aandacht brengen. We lopen langs het beeld of rijden langs het kunstwerk zonder dat we het doorhebben.

Stel jezelf eens de vraag #watdoetdathier?In deze rubriek worden zes Wageningse kunstwerken door schrijver en dichter Laurens van der Zee belicht. Staat er bij jou in de buurt een kunstwerk? Fotografeer het kunstwerk en post deze met je bevindingen op Instagram met de hashtags #watdoetdathierinwageningen en #watdoetdathier. Geen Instagram? Mail dan je foto en tekst naar post@cultuurinwageningen.nl.

Op de website van www.cultuurinwageningen.nl kun je alle inzendingen bekijken. #4 BEWEGING IN DE RUIMTE IIHoe het heel blijft is niet te begrijpen, bij Koningsdag en op 5 mei zit jong en oud tot aan de bovenste tree. We hebben het hier over de Omgevallen Boekenkast in het gazon tussen Junushoff en Hof van Wageningen. Het is een van de bekendste afspreekpunten bij grote evenementen. Dan bekt die naam wat beter dan ‘Ik zie je bij Beweging in de ruimte nummero twee’. Al sinds 1972 staat dit betonnen gevaarte daar. Knalwit, dus prooi voor de spuitbus, laatst stonden er levensgroot de cijfers van 1 tot 20 op. En kennelijk zien die mensen het ook als hun taak om stenen uit de vloer te peuteren. We hebben het aan de Gemeente gemeld dus na verloop van tijd zou dat goed kunnen komen. Piet Killaars (1922 – 2015) woonde en werkte in Maastricht. Hij was geridderd, ereburger en kunstdocent. Hij werkte in beton, steen en staal en was gefascineerd door evenwicht. Onder meer in Heerlen, Zwijndrecht en Maastricht staan beelden die elk moment kunnen omvallen. Hij exposeerde op vroege edities van Beelden op de Berg, 1976 en 1979. Zit of schrijf jij wel eens op een Killaars? En wat doet je dat?

Meer over dit beeld: https://www.beeldenvanwageningen.nl/artworks/detail/6328396

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden