‘Ik heb echt van mijn hobby mijn beroep kunnen maken’


Oury Shem-Tov, de man achter Fletcher Football, geniet op de Wageningse Berg. Van de clubs die er trainen en van de inzet van de vrijwilligers.
Oury Shem-Tov, de man achter Fletcher Football, geniet op de Wageningse Berg. Van de clubs die er trainen en van de inzet van de vrijwilligers. (Foto: Dick Martens)

‘Ik heb echt van mijn hobby mijn beroep kunnen maken’

Oury Shem-Tov drijvende kracht achter Fletcher Football

Door Dick Martens

‘Wat is het toch een prachtig veld’, een korte maar krachtige zin, die de afgelopen week veelvuldig te horen was in- en rondom het Fletcher hotel De Wageningsche Berg. Daarmee werd niet de voortuin van het schitterend gelegen hotel bedoeld, maar ‘de achtertuin’, namelijk de perfecte grasmat van Stadion de Wageningse Berg. Daar bivakkeerde ruim vier dagen het Doetinchemse De Graafschap om zich voor te bereiden op de start van een nu al bijzonder voetbalseizoen. De complimenten geuit door spelers en technische staf van de Doetinchemmers klonken niet alleen de FC Wageningen-vrijwilligers als muziek in de oren, maar zeker ook Oury Shem-Tov, die namens Fletcher Football verantwoordelijk is dat het, in dit geval, De Graafschap aan niets ontbreekt.

WAGENINGEN – Shem-Tov (38) stapte in 2000 samen met een vriend van zijn vader het huidige Hotel Victoria in Hoenderloo binnen, waar op dat moment het grote Barcelona bivakkeerde. ,,Toen zei ik al, dat als ik de hotelschool heb afgerond, wil ik hier stagelopen. Dat lukte en werkte ik direct met onder andere het Nederlands Elftal, Chelsea en Barcelona. En dat ontwikkelde zich naar de rol die ik nu speel. Vorig jaar hebben we op maar liefst 35 locaties voetbal-trainingskampen verzorgd. We hebben 148 kampen totaal gedaan. Helaas hebben we voor dit seizoen alle boekingen moeten annuleren, maar nu er wat versoepeling is richting het profvoetbal, is er wel weer wat beweging. De Graafschap is, na OH Leuven, inmiddels het tweede trainingskamp dat hier plaatsvindt. Dan verwachten we nog één profclub in augustus en wat amateurclubs op andere locaties. Corona was dus ook voor ons een flinke klap, temeer omdat we dit jaar het meest succesvolle trainingskamp-jaar zouden gaan beleven. Daar is weinig van over. Maar ik ben wel blij, dat wij hier weer aan de gang kunnen.” Het interview wordt even onderbroken door de ringtoon van de telefoon van Shem-Tov. De mooie lach op zijn gezicht komt door de bevestiging dat Holstein Kiel, uitkomend in de tweede Duitse Bundesliga definitief naar Wageningen komt. ,,Heb je toch mooi een primeur.”

Shem-Tov, geboren in Amsterdam, werkte nadat hij de Hotelschool in Wageningen succesvol had afgerond, altijd in ‘de hotellerie’. ,,Ik heb echt van mijn hobby's, voetbal en het hotel, mijn beroep kunnen maken, doordat ik nu ook het hele logistieke verhaal mag verzorgen. Niet alleen het eten, maar ook de hotelkamers, eventueel oefenwedstrijden, vergunningen, materialen en middelen. Eigenlijk het volledig ontzorgen van een hele selectie in een hotel. Dat deed ik altijd in Doorwerth, dat hotel werd overgenomen door Fletcher wat weer heeft geresulteerd in Fletcher Football. We hebben voor elk budget een mogelijkheid. Allemaal locaties waar je blij wordt als je daar komt." En blij is Shem-Tov ook. Zeker als hij ziet, dat ook De Graafschap geniet op ‘de Berg’, waar na de training de vrijwilligers weer druk bezig zijn de grasmat te herstellen. ,,Schitterend toch, die passie!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden