Wat doet dat hier en wat doet het met jou?


foto: Wim de Vos
foto: Wim de Vos (Foto: )

Wat doet dat hier en wat doet het met jou?

Met de hashtag #watdoetdathierinwageningen op Instagram wil Stichting Cultuur in Wageningen kunst in de openbare ruimte onder de aandacht brengen. We lopen bellend langs het standbeeld in het park zonder dat we het doorhebben. Stel jezelf eens de vraag #watdoetdathier?In deze rubriek worden zes Wageningse kunstwerken door schrijver en dichter Laurens van der Zee belicht. Iedereen kan meedoen met deze landelijke actie van de beroepsvereniging van beeldende kunstenaars in Nederland.

WAGENINGEN - Staat er bij jou in de buurt een kunstwerk? Wat vind je ervan? Fotografeer het kunstwerk en post deze met je bevindingen op Instagram met de hashtags #watdoetdathierinwageningen en #watdoetdathier. Geen Instagram? Mail dan je foto en tekst naar post@cultuurinwageningen.nl.

Op de website van www.cultuurinwageningen.nl kun je alle inzendingen bekijken.

#5 De dans van de spijspotten

Misschien missen we die wel het meest in de stad, de zeven enorme potten van bronskleurig aluminium bij het voormalige bestuursgebouw aan de Costerweg. Ze zijn weg, meegenomen door de universiteit naar de campus, waar ze nu naast het nieuwe optrekje van het bestuur staan, het Atlasgebouw. Hadden we er met z’n allen werk van moeten maken? Je gunt die studenten en andere geleerden toch ook wel mooie kunst? Twee meter hoog, gericht naar de hele wereld, voedsel in overvloed voor die wereld als het aan de universiteit ligt, dat is de boodschap.

Bas Maters, eerst student en later docent aan de Arnhemse kunstacademie, was een ruige gast van de goeie soort. Voor niemand bang en vol ideeën, een en al inspiratie voor zijn studenten Monumentale Kunst. Zijn overlijden in 2006 was een enorme schok. Maar hier en daar in het land kun je nog steeds niet om hem heen. Wat doen ze met jou, die potten?

Meer over de spijspotten? https://www.beeldenvanwageningen.nl/artworks/detail/6329678/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden