De Arnhemse schrijfster Felicita Vos schreef de roman 'Ravage'  een spannende, hartverscheurende roman over de vraag: hoe goed ken je je naasten? De Doorwerthse bossen, daar waar Vos ook met haar eigen honden vaak komt, spelen een belangrijke rol in haar boek.
De Arnhemse schrijfster Felicita Vos schreef de roman 'Ravage' een spannende, hartverscheurende roman over de vraag: hoe goed ken je je naasten? De Doorwerthse bossen, daar waar Vos ook met haar eigen honden vaak komt, spelen een belangrijke rol in haar boek. Foto: Dick Martens

Felicita Vos signeert en vertelt over haar roman ‘Ravage’ bij Bruna Wageningen

Cultuur

door Dick Martens

WAGENINGEN - ’Hoe een ontsnapte hond een familiecrisis veroorzaakt’. Dat is de ondertitel van de nieuwe roman ‘Ravage’ van de Arnhemse schrijfster Felicita Vos. Een gebeurtenis in haar eigen leven en de liefde voor honden, werd de basis van haar boek, waarin ook de Doorwerthse bossen een belangrijke rol speelt. Het verhaal is verder fictie. Vos vertelt zondag 15 december aanstaande, bij boekhandel Bruna (Hoogstraat 73) in Wageningen, van 14.00-16.00 uur over haar roman en zal ook met alle plezier haar roman signeren en eventueel voorzien van een speciale boodschap.

‘Het wordt iedere keer spannender’

In de aanloop naar de signeersessie geeft de schrijfster een inkijkje in het ontstaan van de verhaallijn, zonder natuurlijk te veel prijs te geven. ,,Ondanks dat het alweer mijn zesde boek is, is het toch elke keer weer spannend. Het wordt eigenlijk iedere keer weer spannender. Je bent als schrijver best wel kwetsbaar, je bedenkt een verhaal, dat op een goed moment de wereld ingaat. Dan moet je het los laten, dan is het niet meer alleen van mij. Dat is ook niet de bedoeling, want je hoopt natuurlijk dat veel mensen het ook gaan lezen.”

Een zoektocht in de bossen rondom de Van der Molenallee

Hoewel alle boeken voor Vos wel speciaal zijn, is vooral de aanleiding om ‘Ravage’ te gaan schrijven, een zoektocht geweest naar een hond die zes jaar geleden ontsnapte. ,,Ik heb daar zelf drie en een halve week In Doorwerth naar lopen zoeken. In de Hoge- en Lage Oorsprong, het Valckeniersbos, De Van der Molenallee. Het was een hond die ik niet eens kende. Mijn zus werkte bij een dierenarts, die een hond uit Aruba had laten komen. En die hond ontsnapte op de eerste dag. We zijn toen in de auto gestapt en zagen de hond op de Van der Molenallee. We zijn onmiddellijk uitgestapt en naar haar toegelopen. Maar ineens zagen we de blik in haar ogen veranderen, ze draaide zich om stak vervolgens de weg over en verdween. Maar die blik in haar ogen ging recht mijn ziel in. En vanaf dat moment was ik bevangen door ‘zoekkoorts’.”

Een complete familiecrisis

Het hele gebeuren heeft raakte Vos zo diep, dat ze toen al met de gedachte speelde, om met dat gegeven van die zoektocht ooit wat te gaan doen. En dat werd de zoektocht van Charlotte Zwanenburg, de hoofdpersoon, die als rode draad door het verhaal loopt. ,,Samen met haar hele familie is ze gaan zoeken en werd het vervolgens pijnlijk duidelijk hoe men over elkaar dacht. De spanningen lopen hoog op. Uiteindelijk veroorzaakt de ontsnapping van de hond een complete familiecrisis met verstrekkende gevolgen voor de hoofdpersoon.”

Ravage is een spannende, hartverscheurende roman over de vraag: hoe goed ken je je naasten?

Afbeelding
advertentie
advertentie