Verhalenworkshop in het gebouw met de vaas
Verhalenworkshop in het gebouw met de vaas Dorien Roggekamp

Schrijfclub Wageningen zoekt nieuwe leden

18 september 2021 om 14:37 Lokaal Deel je nieuws

Schrijven met plezier, iedereen kan het. In oktober start Schrijfclub Wageningen met nieuwe schrijfgroepen voor alle inwoners uit Wageningen e.o. die verhalen schrijven, vaker willen schrijven of er meer plezier aan willen beleven. Ambitieuze typers kunnen nu ook kiezen voor de Uitdaging: een nieuwe schrijfgroep waarin je in zes maanden je eigen verhaal afmaakt.

Gewoon lekker schrijven

Sonja van der Arend startte de Schrijfclub begin 2020 met vier schrijfgroepen. Door corona kwam er een einde aan de live bijeenkomsten; deels gingen ze online verder. Nu de beperkingen – hopelijk voorgoed – zijn afgelast, is het tijd voor uitbreiding.

Een schrijfgroep bestaat uit 5 tot 8 mensen die één of twee keer in de maand bij elkaar komen. Ter plaatse krijg je inspirerende oefeningen die het gesprek, je fantasie en je pen meteen op gang brengen. Het is geen cursus en je krijgt geen huiswerk. Schrijvenderwijs komen in de loop van de sessies allerlei aspecten van taal, creativiteit, schrijven en verhalen aan bod, vaak met wat uitleg over de theorie erachter. Aan het eind van elke bijeenkomst kunnen deelnemers hun verhalen voorlezen.

Nieuw: de Uitdaging

Dit najaar initieert de Schrijfclub een nieuw soort schrijfgroep: de Uitdaging. Weer staat plezier voorop, daarnaast hebben de deelnemers het doel om in een half jaar hun eigen verhaal af te maken. Dat kan een roman zijn of een non-fictie boek, een biografie, een musical, een podcast of een bundel met spannende verhalen. Waargebeurd of verzonnen, dat maakt niet uit, als er maar een verhaal in zit.

Heb je al tijden een boek in wording in je bureaula liggen? Of speel je met een idee voor een verhaal en kun je wel wat stimulans gebruiken? Ga dan de Uitdaging aan. In tien tot twaalf sessies begeleidt Sonja de groep naar afronding van het werk. Tijdens de bijeenkomsten doe je schrijfoefeningen die je verder helpen en is er ruim de tijd om de eigen verhalen te bespreken. De deelnemers leren zo meteen hoe ze elkaars teksten van zinvol en opbouwend commentaar kunnen voorzien. Het kan nodig zijn om ook thuis te schrijven.

Niet in een groep, toch schrijven

Naast de schrijfgroepen organiseert Schrijfclub Wageningen open activiteiten, zoals een cryptoquiz of een thema-schrijfavond. Ook is het mogelijk om individuele schrijfbegeleiding te krijgen.

Verzoeken, ideeën en contacten rond schrijven en verhalen zijn altijd welkom op schrijfclubwageningen@gmail.com.

advertentie
advertentie