Bezoekers spelen een potje Boggle bij Lauras70slife
Bezoekers spelen een potje Boggle bij Lauras70slife Laura Hofenk

Beleef de jaren ’70 in de Hoogstraat

Lokaal Deel je nieuws

‘Belevingswinkel’ Lauras70slife opende afgelopen week haar deuren. In deze winkel met koffiehoek wil initiatiefneemster Laura Hofenk mensen de jaren ’70 laten (her)beleven: “Je vindt hier alles wat mensen in die tijd in huis hadden. Van het Brabantia ontbijtkoekblik tot keukenschorten en lavalampen. En na het winkelen plof je in een bruine ribstoel voor een kop filterkoffie of een glas Fanta. Ik ben zelf een enorme liefhebber van de jaren ’70 en kan eindelijk Wageningen ervan laten meegenieten.”

Burgemeester Floor Vermeulen opende Lauras70slife feestelijk door een plaat van ABBA op de platenspeler te leggen. Een dansje op de dansvloer, een afgebakende plek in de winkel met verlichte discobollen, wimpelde hij echter lachend af. “Een dansende burgemeester, dat wordt een meme.”
Na de officiele opening is de winkel nu open voor het grote publiek. Voor veel Wageningers zijn de spullen in de winkel en koffiehoek een feest van herkenning. Zowel jong en oud komen een kijkje nemen en zich verwonderen over de leuke dingen uit die unieke periode in de tijd. “Ik was een tiener in die tijd”, vertelt een klant. “Alles in deze winkel is voor mij herkenbaar. Het oranje en bruin, je kwam erin om. Mijn ouders hadden exact zo’n kastje. En die bloemetjes op de kleding, ik herken het allemaal!”.
Laura: “Ik zie oudere mensen samen herinneringen ophalen. Ik geniet daar echt van. En de studenten zie ik elkaar aanstoten, zo van, ‘weet jij wat dat is? Dat is cool!’ Ik hoop dat zij de ellende van de coronacrisis even achter zich kunnen laten en hier kunnen ontspannen met een spelletje Boggle of een potje tafeltennis. Bij binnenkomst mag je, als je dat wil, je telefoon bij mij inleveren om echt even offline te zijn, net als toen. Uiteindelijk wil ik met deze plek verbinding creëren, en veel meer zijn dan een winkel.”

Terwijl een ouder echtpaar aan een tafel een stuk kwartaart met mandarijntjes eet, uiteraard naar een jaren ’70 recept, vertelt Laura verder: “Ik hoop samenwerkingen aan te gaan met creatieve makers, culturele instellingen en welzijnsorganisaties, om deze plek echt meerwaarde te geven op maatschappelijk vlak. Cultuureducatie en welzijn gaan denk ik heel goed samen met deze tijdcapsule. En ik hoop op leuke workshops en evenementjes: macramé, een haakclub, spelletjesavonden, discodansen… Ik zie zoveel mogelijkheden als corona straks weer wat verder weg is van ons. Van alleen maar commercieel denken en handelaar zijn, daar zou ik heel erg ongelukkig van worden.”

Lauras70slife is gevestigd op Hoogstraat 97 en open van donderdag t/m zaterdag van 11:00 tot 17:00.


 

advertentie
advertentie