Kom ... en verwonder je, in de online kerstnachtdienst

Lokaal Deel je nieuws

Verwondering? Nou, het zal wéér een stille kerst worden, in de bubbel van de eigen familie en bekenden, met maximaal vier gasten thuis. Dank zij Delta en Omicron blijft er voorlopig een tijdslot op het openbare avondleven. Dat betekent dus ook geen fysieke kerkelijke vieringen en diensten op kerstavond.

Jammer. Maar via internet en RTV Rijnstreek kan er tóch worden meegevierd.

Op 24 december ’s avonds wordt een kerstnachtdienst online uitgezonden vanuit de Grote Kerk, voor iedereen die zich wil laten verwonderen of inspireren. Het aloude Verhaal wordt weer verteld, over de geboorte van een Kind. Met een kribbe, herders en wijzen als decorstukken. Indringender dan dat kan het nauwelijks, in deze tijd van onrust, pandemie en conflicten.

In de dienst mogen woorden en stilte klinken, afgewisseld door muziek van Gabriël Fauré en John Stanley, met fluiten en klavieren. Een groep zangers laat traditionele en minder bekende kerstliederen horen. Op afstand kan er thuis worden meegezongen.

Zoals de ster destijds velen naar de stal gidste, brengt dit stukje hopelijk vele kijkers en luisteraars samen in deze speciale online kerknachtdienst van de Protestantse Gemeente te Wageningen.

Voorganger is ds. Erica Hoebe. Martin Knotters (traverso) en Xenja Cuno (fluit) werken mee. De muzikale leiding rust bij Jonathan Kooman en Dik Sipma, op orgel en piano.

Dus kom en verwonder je, laat je raken, thuis op de bank, bij kerstboom en – krans.  Surf naar https://pg-wageningen.protestantsekerk.net/kerkdienst.aspx?lIntNavId=9084&lIntEntityId=151614 of stem af op RTV Rijnstreek via kabel of internet.

Van harte welkom, om 22.00 uur!

advertentie
advertentie