Oecumenische vesperdienst: Pasen in zicht

19 februari 2022 om 07:39 Lokaal Deel je nieuws

Pasen lijkt nog ver weg, maar komt uiteindelijk in zicht. Na veertig dagen ‘woestijn’. Onze lange tocht door een grillig Coronalandschap zit er bijna op. We gaan van lieverlee terug naar ‘normaal’. 

Er kan zelfs voorzichtig weer carnaval gevierd worden in ons land. Dat meerdaagse feest eindigt op Aswoensdag 2 maart. Dan wordt in rooms-katholieke kerken een askruisje op het voorhoofd getekend. Symbool voor de eindigheid van ons leven en tegelijk de start van een periode van soberheid en inkeer: de Vastentijd of Veertigdagentijd. Tot aan Pasen.

Gaandeweg herdenken we de lijdenstijd van Jezus, maar ook de omzwervingen van het volk Israël, vanuit Egypte, door de barre Sinaïwoestijn, op weg naar het Beloofde Land. ‘Met iets in hun hoofd dat stroomt en licht geeft’, dicht Huub Oosterhuis.

En wat zou dat ‘iets’ kunnen zijn? Een gedachte, een visioen, een oase? Mogelijk. Of misschien wel de overtuiging of het vertrouwen dat het allemaal goed komt. Veertig dagen woestijn? Ja, maar toch: Pasen komt steeds meer in zicht!

Midden in het komende carnavalsweekend mogen we even tot rust komen in de oecumenische vesperdienst op zondagmiddag 27 februari om 16.30 uur in de Grote Kerk op de Markt.

Liturgen zijn ds. Nico Sjoer (protestantse gemeente) en drs. Toine Sterk (rooms-katholieke parochie).  Het Johanneskoor zingt onder leiding van Bas Jongeling, met Erik Onnink op piano.

U bent van harte welkom! Maar de vesper thuis meebeleven vanachter het computerscherm kan ook. https://pg-wageningen.protestantsekerk.net/default.aspx?lIntNavId=12182

advertentie
advertentie