Pad in Pluktuin
Pad in Pluktuin Petra Lenskens

start plukseizoen op 26 mei

Lokaal Deel je nieuws

Wageningen 26 mei 12.30 start van het plukseizoen

Het plukseizoen gaat weer van start! Vanaf 26 mei bent u van harte welkom bij Pluktuin de Bosrand om zelf fruit te oogsten, uw eigen boeket, eetbare bloemen of theekruiden te plukken. Nieuw dit jaar is Pluktuin de Basis, deze vervangt Pluktuin Sayuran die na 3 jaar de tuin heeft verlaten. Pluk de aller verste groenten en keukenkruiden in de Basis. Tussendoor kunt u onder het genot van een eigen gemaakt vruchtensapje of een kopje vers geplukte kruidenthee met gebakje genieten van het schitterende uitzicht over de Wageningse Eng.

Op natuurvriendelijke wijze, zonder chemische bestrijdingsmiddelen, worden niet alledaagse snijbloemen, groenten, kruiden en kleinfruit als aardbeien, frambozen, bramen, druiven, diverse soorten bessen, appels en peren gekweekt. Daarnaast verkoopt de Basis tuinplanten. Bijvoorbeeld plaatselijk opgekweekte groenten en kruiden voor uw eigen tuin. Ook sierplanten afkomstig uit Pluktuin de Bosrand worden hier verkocht. 

Het is een leuke ervaring, ook voor kinderen. Na een korte uitleg over wat er op dit moment rijp is en hoe u het beste kunt plukken kiest u al struinend door de tuin uw eigen bloemen, groenten, kruiden en fruit. Stel vragen aan de enthousiaste beginnende tuinder, Francine, die altijd wel wat smakelijk “onkruid” kan aanwijzen, tips heeft voor het bereiden van de oogstklare groenten en graag vertelt over haar manier van tuinieren. Aan het eind van het plukken rekent u af wat u heeft geplukt. Hierbij gaat de entreeprijs (2,50 v.a.12 jaar en 1,50 tot 12 jaar) af van het bedrag waarvoor u heeft geplukt of wat u heeft gebruikt op terras.

In de pluktuin worden regelmatig workshops bloemschikken en jam of smoothies maken gehouden. Tevens zijn er workshops waarbij u van alles leert over eetbare bloemen of het maken van een lekkere kruidenthee. Leuk als groepsuitje is ook het moordspel, waarbij u via tuinvragen een moord probeert op te lossen.

De tuinen zijn met elkaar verweven, met eenzelfde ingang en eenzelfde kassa waar u producten uit beide tuinen kunt afrekenen. Ook de openingstijden komen grotendeels overeen.

Openingstijden: dinsdag* t/m vrijdag 12.30 – 17.30, zaterdag 11 -17 u en geregeld op zondag open (11 -16u). Voor zondagsopening zie website en FB

Adres: Dorskampweg schuin tegenover nummer 15, 6704 PB Wageningen

* Pluktuin de Basis is dinsdag gesloten indien we de zondag ervoor open zijn geweest

advertentie
advertentie