De logo's van Milieudefensie en Thuis Wageningen
De logo's van Milieudefensie en Thuis Wageningen Logo's, door lokale team Milieudefensie Wageningen

In gesprek over de klimaatplannen van Unilever en FrieslandCampina

Lokaal Deel je nieuws

Dinsdagavond 5 juli organiseert Milieudefensie een bijeenkomst bij Thuis om in gesprek te gaan over de verantwoordelijkheid van grote bedrijven in de klimaatcrisis. Zijn de klimaatplannen van Unilever en FrieslandCampina goed genoeg?

Probeer je als consument duurzamer te zijn, maar lijkt het alsof het nooit genoeg is? Vind je daarom dat ook grote bedrijven verantwoordelijkheid hebben in de klimaatcrisis? Zij kunnen wél het grote verschil maken.

In 2021 was Shell het eerste bedrijf dat door Milieudefensie een klimaatplicht werd opgelegd, en daarmee verantwoordelijk werd gesteld om zich aan het Klimaatakkoord van Parijs te houden, door middel van een goed klimaatplan. Hier is het niet bij gebleven: in de klimaatplan-campagne worden de 29 grootste vervuilers in Nederland gevraagd naar hun klimaatplan. Elk bedrijf heeft hiervoor inmiddels hun plan ingeleverd. Deze worden op dit moment door het onafhankelijke New Climate Instituut doorgerekend en het rapport komt tevens op 5 juli uit.

Daarom organiseert het Milieudefensie-team in Wageningen op 5 juli een bijeenkomst om met elkaar te spreken over de klimaatplannen van Unilever en FrieslandCampina. De avond begint met een presentatie door Hanneke Muilwijk van Milieudefensie, waarin zij uitlegt wat de campagne inhoudt. Daarna gaan we samen in gesprek over de klimaatplannen van de twee bedrijven, waarin wij graag ook jouw mening horen.

De avond vindt plaats op dinsdag 5 juli van 19:30 – 21:00 bij Thuis. Je kunt je aanmelden via deze link: https://forms.gle/gEF4MKcR298nQnk29.

Praat je met ons mee?

advertentie
advertentie