Nachtvlindernacht in Arboretum Belmonte
Nachtvlindernacht in Arboretum Belmonte Jurriën van Deijk

Nachtvlinders kijken in Arboretum Belmonte

Lokaal Deel je nieuws

Op vrijdagavond 1 juli kunt u in Arboretum Belmonte mee doen aan de achttiende Nationale Nachtvlindernacht van De Vlinderstichting. Dan worden nachtvlinders gelokt met een felle lamp of met een zoet stroopje, waarna ze in alle rust kunnen worden bekeken. Er is veel moois te zien, want juli is voor veel soorten dé nachtvlindermaand.

Het is wel even geduld hebben, want de zon gaat pas iets na tienen onder en daarna verschijnen de nachtvlinders. Maar dan kunnen ook meer dan zevenhonderd soorten worden gezien. Soorten als huismoeder, grijze stipspanner, gewone worteluil, gewone stofuil en graswortelvlinder, gewone grasmot, bonte brandnetelbladroller, gevlamde bladroller, grote appelbladroller en de zilverstreep- en bleke grasmot zullen veel worden waargenomen.

Nieuwsgierig geworden naar deze vlinders met hun wonderlijke namen? U bent vanaf 22.00 uur welkom in het Arboretum, Gen. Foulkesweg 94 in Wageningen. Deskundigen van De Vlinderstichting zullen u graag alles vertellen over de nachtvlinders die worden gezien. U kunt natuurlijk ook de nachtvlinders in uw eigen tuin bekijken als ze nectar komen drinken bij bloemen. Want sommige soorten bloemen verspreiden als het donker is de heerlijkste geuren om nachtvlinders aan te trekken. 

Geef door wat u ziet

Een van de doelen van de Nationale Nachtvlindernacht is het tegelijkertijd verzamelen van nachtvlinderwaarnemingen op heel veel verschillende plekken in het land. En dus: als u nachtvlinders gaat kijken tijdens de Nationale Nachtvlindernacht, geef uw waarnemingen door via www.telmee.nl of www.waarneming.nl.

advertentie
advertentie