Uitvoering MG Dance in Junushoff
Uitvoering MG Dance in Junushoff Sophie Roessingh / Soooph photography

Daverende MG Dance-voorstelling sluit dansseizoen af

Lokaal Deel je nieuws

Na twee jaar zonder optredens, was zondag 19 juli de Junushoff helemaal vol MG Dance. Bijna honderd dansers stonden er op het podium. In de voorstelling ContiNEW lieten ze zien wat ze de afgelopen maanden hadden geleerd.

Halverwege de generale is een van de jongste danseresjes afgeleid. Terwijl de anderen van haar dansgroep zich op een rij naar de zaal hebben opgesteld, staat ze vol verwondering naar de video op het achterdoek te kijken. Tweemaal de grootte van een bioscoopdoek.

Een paar uur later is er die verwondering bij de drie- of vierhonderd bezoekers van de voorstelling van MG Dance. Verwondering, respect, ontroering en vooral veel bewondering voor de prachtige choreografieën. Ze zien zo’n honderd dansers van ongeveer 5 tot 60 jaar die zondagmiddag twintig optredens en veel dansplezier laten zien. Er is ballet, modern, streetdance en minidans.

Tijdens de generale geven docenten Jasmine, Vincent, Tess en Emma nog de laatste aanwijzingen. Zo’n theaterpodium is plots toch heel groot. En met belichting en videoprojecties ziet het er heel anders uit dan in de zaal van de Wageningse dansschool, in de Nude. Maar het is een prachtige afsluiting van het seizoen. Met de spanning in de kleedkamers, laatste check van kostuums en make-up, de familie en vrienden die de zaal vullen en een appje naar de dansers sturen – ‘We zijn er, hoor! Kom maar op!’ En met de ontlading na afloop.

Het afgeleide danseresje voegt zich in de rij van haar dansgroep, lacht en gaat helemaal los in de vrolijke afsluiting van het optreden. Later, in de voorstelling, gaat het helemaal goed en krijgen ze een daverend applaus.

advertentie
advertentie