Afbeelding
Illustratie door Henk van Ruitenbeek

Wageningse Petitie tegen ENKA-smeerpijp al 3000 keer getekend

5 februari 2023 om 10:42 Lokaal Deel je nieuws

Bezorgde bewoners, Watersportvereniging VADA en Mooi Wageningen hebben de handen ineengeslagen. Aanleiding is de aanleg van een bovengrondse pijpleiding om vervuild grondwater in de Nederrijn te lozen. Via www.petities.nl zijn al meer dan 3000 handtekeningen tegen deze lozing opgehaald.

De petitie is gericht tegen het besluit van Waterschap Vallei en Veluwe om de komende 100 jaar vervuild grondwater te lozen bij de Wageningse haven. Dit water komt van de oude ENKA-fabriek in Ede en bevat zeer zorgwekkende stoffen. Die stoffen vormen een bedreiging voor natuur, gezondheid, recreatie en de waterkwaliteit. De petitie roept op om het grondwater ter plekke op toekomstbestendige wijze te zuiveren. 

De initiatiefnemers willen voor de Waterschap verkiezing in maart zoveel mogelijk steunbetuigingen op te halen. De hoop is dat ook bewoners benedenstrooms langs de Nederrijn de petitie massaal gaan steunen en delen. Ondertekenen van de petitie kan nog via www.petities.nl/petitions/geen-vieze-enka-vervuiling-in-de-nederrijn.

advertentie
advertentie