De vis gemaakt van gerecyclede medicijndozen hangt momenteel in de bibliotheek van Wageningen.
De vis gemaakt van gerecyclede medicijndozen hangt momenteel in de bibliotheek van Wageningen. Gerline van Beusekom

Kunst met een boodschap in bibliotheek Wageningen.

6 februari 2023 om 14:10 Lokaal Deel je nieuws

Weet jij hoe je overgebleven medicijnresten op de juiste manier kunt weggooien? Het antwoord op die vraag is nog te vaak nee, waardoor medicijnen niet op de juiste manier verwerkt worden en in ons milieu terecht komen. Dit heeft negatieve gevolgen voor vissen in het oppervlakte water. 

Vanuit de Wageningen Universiteit hebben zes studenten een campagne opgezet om mensen bewust te maken hoe ze hun medicijnresten moeten deponeren, Project Ralph. De boodschap van Project Ralph is dat medicijnresten terug moeten worden gebracht naar de apotheek, waarna ze op de juiste manier verwerkt worden. De studenten werken samen met apotheken in de omgeving om zo veel mogelijk mensen van deze boodschap bewust te maken. 

Een ander deel van deze campagne bestaat uit een ‘swim along’ met Ralph de vis. Deze vis is gemaakt van medicijndoosjes en probeert op deze manier aandacht te trekken van het publiek. Inmiddels hangt Ralph in de bibliotheek in Wageningen waar hij zichtbaar is voor iedereen die de bibliotheek bezoekt.

advertentie
advertentie