Kunst aan het Klompenpad: 20 en 21 mei 2023
Kunst aan het Klompenpad: 20 en 21 mei 2023 Mascha Bossuyt

Genieten van natuur én kunst? Op 20 en 21 mei 2023 zetten kunstenaars opnieuw ‘Kunst aan het Klompenpad’.

9 mei 2023 om 14:59 Lokaal Deel je nieuws

’Kunst aan het Klompenpad’ is een schilderachtige wandeling/fietsroute die begint in het pittoreske Rhenen. Het Klompenpad voert je door weelderige groene landschappen en langs glinsterende waterwegen. Op Landgoed De Lieskamp (Wageningen) leidt het Klompenpad langs kunstwerken van twintig getalenteerde kunstenaars uit de regio. Kunstenaars werken ter plekke aan nieuwe kunstwerken. Op 20 en 21 mei is het dus genieten van kunst én natuur.

Wandelaars en fietsers kunnen op 20 en 21 mei 2023 volop genieten van unieke kunstwerken van hout, glaswerk, keramiek, poëzie, sculpturen en nog veel meer. Een bijzondere kans om kunstenaars in actie te zien en te genieten van een diversiteit aan kunstvormen tijdens deze speciale kunstroute in de natuur. 

“Het is dit jaar weer een prachtige route, met veel verschillende soorten kunst. In totaal doen er twintig kunstenaars mee. We organiseren het nu voor de derde keer en zowel kunstenaars als wandelaars/fietsers genieten er enorm van,” vertellen initiatiefnemers Martine van der Mast (van Landgoed de Lieskamp, Wageningen) en Mascha Bossuyt (kunstenaar van Think Pink Studio, Rhenen).

De wandeling/fietsroute start in Rhenen. Mensen die met de auto komen kunnen daar parkeren en starten met de wandeling. Op Landgoed de Lieskamp zelf is géén parkeergelegenheid. Mensen kunnen dus alleen lopend of op de fiets naar de Lieskamp komen. De kunstwerken staan aan het stuk Klompenpad dat over Landgoed De Lieskamp heen loopt (Egelsteeg 2, Wageningen). Zo’n 2,5 kilometer aan kunst in de vrije natuur.

Op het idyllische Landgoed de Lieskamp verzorgen de Soroptimisten van club Bennekom & Beekdal de koffie en zelfgemaakt gebak, frisdrank en frietjes. De opbrengst van deze lekkernijen is bestemd voor twee goede doelen: The Girl Movement en Wereldvluchtelingendag 2023 in Ede.

‘Kunst aan het Klompenpad’ is een initiatief van twintig samenwerkende, zelfstandige kunstenaars en Landgoed De Lieskamp. Het wordt financieel mogelijk gemaakt door het Cultuurplatform Rhenen, de gemeente Wageningen, Stichting Heuvelrug Jong en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Nieuw: leuke kunstworkshops voor jong en oud

Tijdens Kunst aan het Klompenpad worden ook inspirerende  kunstworkshops aangeboden. Voor kinderen vanaf 6 jaar is er de workshop “Natuurwezens maken”. En voor volwassenen “Tuinbeelden maken”. De opbrengst van beide workshops gaat naar verschillende goede doelen. Van tevoren een plekje reserveren voor deze workshops is nodig! Op de website van Think Pink Studio staat meer informatie en kan gereserveerd worden.

Route en meer informatie

Op de website www.ThinkPink.studio staat de aanbevolen wandeling/fietsroute en meer informatie. Ook kan hier een plek worden gereserveerd voor de workshops.

Let op: ’Kunst aan het Klompenpad’ staat gepland op zaterdag 20 mei en zondag 21 mei. Als het slecht weer is, verschuiven we het een weekje (naar 27 en 28 mei). Dit wordt enkele dagen ervoor op de website aangekondigd.

www.ThinkPink.studio/kunst-aan-het-klompenpad

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie