Afbeelding

Ruim 500 kinderen openen nieuw groen schoolpleinaan het Hooilandplein in Wageningen!‘We kunnen hier heerlijk spelen!’17-05-2023Wageningen

28 mei 2023 om 19:56 Achtergrond Deel je nieuws

Meer dan 500 kinderen van De Nijenoord en Johan Frisoschool openden 17 mei feestelijk hun prachtige nieuwe schoolplein aan het Hooilandplein in de wijk Noordwest. Het speelse groene schoolplein is samen ontworpen met ouders, kinderen en leerkrachten van beide Wageningse scholen.

De aanwezige tijdelijk wethouder van Onderwijs Marije Eleveld is lovend over het eindresultaat dat een voorbeeld is hoe samenwerken leidt tot een vergroening van de wijken en speelplezier voor honderden kinderen. Ook veel kinderen uit omliggende wijken gaan hiermet plezier naar school en kunnen zo genieten van een fijne en uitdagende omgeving.

Er is lang uitgekeken naar het in gebruik nemen van het nieuwe schoolplein door de kinderen en ouders. Het schoolplein nodigt uit tot bewegen, spelen en ontmoeten. Daarom werd het feest door de kinderen tijdens de opening compleet gemaakt met een act vol beweging van de Wageningse ILL SKILLS wat onderdeel is van het kunst- en cultuuraanbod in Wageningen voor basisscholen.


De kracht van samenwerken

Zonder de enorme inzet van ouders en beide schoolbesturen was dit groene project niet gelukt. Van het aanvragen van subsidies tot en met het sjouwen van tegels en planten vanstruiken op vrije dagen waren veel vrijwilligers betrokken. Het is ook (opnieuw) een succesverhaal hoe twee schoolbesturen in Wageningen, PPO de link en Trivium,gezamenlijk investeren in een groene en levendige omgeving voor de kinderen. Dankzij de bijdrage vanuit lokale initiatieven, zoals de Kledingbeurs die jaarlijks in het schoolgebouwaan het Hooilandplein wordt georganiseerd, is het mogelijk gebleken veel groene wensen tot leven te brengen op het plein. Kortom, een schoolplein van iedereen vóór de kinderen!

advertentie
advertentie