WAVV-aanvaller Davey Jansen gaat de strijd aan met de doelman van Oranje Blauw.
WAVV-aanvaller Davey Jansen gaat de strijd aan met de doelman van Oranje Blauw. Dick Martens

Bekerzeges WAVV, ONA ‘53 en SKV

13 september 2021 om 09:09 Overig

Wageningen opnieuw fors onderuit

WAGENINGEN – De tweede bekerronde leverde bij de meeste Wageningse clubs positieve resultaten op. Er waren ruime zeges voor WAVV, ‘buurman’ ONA ’53 en voor SKV. Alleen WVV Wageningen moest wederom een forse nederlaag incasseren. De ploeg van trainer Marcel Nijhuis keerde met een 7-1 nederlaag terug van Sportpark ‘De Pinkenberg’ in Rozendaal, waar DVOV veel sterker was dan de Wageningers.

Dick Martens

WVV WAGENINGEN ,,Toch deden we tot de rust goed mee”, vond Nijhuis. ,,Toen keken we weliswaar al tegen een 2-1 achterstand aan, maar haalden we een redelijk niveau. Maar nadat ik in de rust noodgedwongen Ricardo Keuken en Nick Rou vanwege blessures moest wisselen had dat zijn weerslag op de ploeg. Na de 3-1 van DVOV knakte er wat binnen het elftal. Ik heb de hoop, dat er volgende week weer wat jongens, zoals bijvoorbeeld Patrick Kneepkens, kunnen aansluiten en dat we weer wat completer zijn. Dat maakt ons sterker. Toch neem ik ook het goede gevoel uit de eerste helft mee naar volgende week. Daarin zag ik toch veel werklust en bij vlagen ook goed voetbal.” Voor Wageningen was Sonny Navest de doelpuntenmaker. SKV, medebespeler van Sportpark De Zoom, keerde met een wat beter gevoel huiswaarts. Zij lieten in Heelsum thuisclub CHRC kansloos en wonnen uiteindelijk met 1-4. Bij rust leidden de gasten al met 0-1, door een doelpunt van Jermain Lens. Na rust vonden ook Bart Silvius (2) en Ludo Oosting nog het net. Zelfs de enige CHRC-treffer was van Wageningse makelij. Die kwam van de voet van Mladen Vukicevic. ,,Ik ben tevreden”, aldus trainer Jan Gaasbeek. ,,Het is toch een lastige wedstrijd. Zij hebben niets te verliezen en wij zijn het aan onze stand verplicht om te winnen. Dat hebben we gedaan, met aardig voetbal.”

Ook de bespelers van Sportpark Van Ketwich Verschuur, WAVV en ONA ’53 konden met een goed gevoel na afloop een biertje drinken. WAVV was in het thuisduel met Oranje Blauw veel sterker dan de Nijmeegse gasten. Na 45 minuten prijkte er al een 2-0 voorsprong op het scorebord (doelpunten: Lars Dolphijn en Davey Jansen). Na rust breidden Leon Slabber, Alain Rothuis en Luuk van Harn de score uit naar de uiteindelijke 5-0 eindstand. ,,Toch vond ik ons met name voor rust te slordig”, keek trainer Moslin Adnane terug. ,,Toch vond ik het een nuttige wedstrijd, waarbij het leuk was, dat ook verdedigers als een Leon Slabber en Luuk van Harn tot de doelpuntenmakers behoorden.” ONA ‘53 aanvaarde, na een heuse zevenklapper tegen SV Waalstad, met een goed gevoel huiswaarts. Bij rust stond het al 1-4 voor de volgelingen van trainer Martin Mol. Na 90 minuten was de stand opgelopen naar 1-7. Voor WAVV scoorden: Kevin van Woerkom (2), Miquel de Wilde, Emiel Cortenbach, Bjorn van den Brink (2). Hwet slotakkoord was een eigen treffer van SV Waalstad. ,,Met de uitslag en het feit dat Kevin van Woerkom weer terug kon keren in de basis ben ik tevreden”, analyseerde Mol. ,,Toch had ik van een derdeklasser meer tegenstand verwacht, dat maakt je dan ook wat wijzer. Dan kan je beter peilen waar je momenteel als ploeg staat.”