Afbeelding
Foto: Annemiek van Vleuten

Annemiek van Vleuten roept opnieuw hulp in na verlies bijzondere oorbel (update)

28 september 2021 om 19:04 Overig

WAGENINGEN - Annemiek van Vleuten is maandag een voor haar bijzondere oorbel (zie foto) verloren in Wageningen. De wielrenster doet dan ook een oproep: „Help mij ’m alsjeblieft te vinden!” Van Vleuten verloor haar oorbel, toen ze naar huis terugkeerde na een bezoek aan Eetcafé de Kater. aan de Markt in Wageningen. De oproep leek succes te hebben gehad. ,,Iemand heeft mijn oorbel gevonden”, liet ze vanuit Frankrijk, waar ze inmiddels met haar Movistar-ploeg al in voorbereiding was op de wielerklassieker van aanstaande zaterdag Parijs Roubaix, verheugd op haar Instagram Story weten. Maar het blijkt een kwalijke grap te zijn geweest. De oorbel is nog altijd niet gevonden. Daarom ‘staat’ de oproep nog steeds.

Dick Martens

Aan de oorbellen zit een bijzonder verhaal vast. Ze kreeg ze op haar 18e verjaardag, nu 20 jaar geleden, van haar vader, die in 2018 overleed. Ze droeg de oorbellen ook tijdens de zo onfortuinlijke wegrit in Rio. Maar ook tijdens haar gouden race op de Olympische Spelen, afgelopen zomer in Tokio. Daar werd al duidelijk wat de oorbellen voor haar betekenen. ’Mam!’, schreeuwde ze in de camera, terwijl de kersverse olympisch kampioene met haar vingers op haar oorbellen wees.  

‘Een stomme grap’

Een van deze oorbellen is ze nu dus nog altijd kwijt. ,,Iemand heeft een stomme grap uitgehaald.” Van Vleuten verloor de oorbel afgelopen maandag, toen zij na een bezoek aan Eetcafé De Kater, via het Wageningse busstation naar huis wandelde. ,,Dus ik hoop dat de oorbel dan toch nog gevonden gaat worden en zich toch nog een vinder meldt. Als dat zo is, graag een serieus bericht via mijn Instagram.” 


advertentie
advertentie