Plan voor woningen op Veerweg 121

5 januari 2022 om 10:54 Overig

“Voor deze plek, een van de mooiste in Wageningen gelegen op de rand van de berg met het unieke uitzicht op de uiterwaarden, ligt nu een heel mooi plan”, zegt Janssen. “Er komen in totaal acht woningen. Het zijn vier twee-onder-een-kap-woningen met een terras aan de voorzijde. Het project is duurzaam en natuurinclusief. De bouwhoogte zorgt er voor dat je vanaf de weg zicht blijft houden op de berg. Aan de randen en tussen de huizen komen ecologische groenstroken zodat amfibieën de oversteek tussen berg en uiterwaarden kunnen maken. Ik denk dat het een plek is waar veel Wageningers willen wonen.” Wel vindt Janssen het jammer dat het dure koopwoningen worden. “Dat kunnen we nu niet meer veranderen, maar voor toekomstige nieuwbouwplannen stellen we wel als eis dat ook sociale huurwoningen moeten komen.”

WAGENINGEN Na 15 jaar lijkt er eindelijk nieuwbouw te komen op de Veerweg 121, de plek waar in het verleden wasserij De Lelie stond. Ontwikkelaar Roelofs en Haase heeft bij de gemeente Wageningen een plan ingediend voor de bouw van acht woningen. Alle noodzakelijke procedures moeten nog doorlopen worden, maar wethouder Anne Janssen is enthousiast over het nieuwe plan.

Eerdere plannen voor nieuwbouw op deze plek zijn na lange procedures gesneuveld. Een plan voor twaalf woningen is door de rechter verboden. Daarom is er volgens Janssen in 2018 een nieuw traject gestart. “We hebben ook een aantal bewonersavonden gehouden. Met die input is nu dit plan gemaakt. De gemeenteraad moet zich er nog over uitspreken, maar ik heb goede hoop dat we dit dossier na 15 jaar kunnen afsluiten.” Janssen hoopt dat de bouw in 2023 kan beginnen.

advertentie
advertentie