De wethouders: Ine van Burgsteden (Brummen), Jan van Dellen (Arnhem), Leonie Rolink (Renkum) Anton Logemann (Rozendaal) en Maud Hulshof (Wageningen)
De wethouders: Ine van Burgsteden (Brummen), Jan van Dellen (Arnhem), Leonie Rolink (Renkum) Anton Logemann (Rozendaal) en Maud Hulshof (Wageningen) gertbudding.nl

Aanleg wandelnetwerk Veluwezoom van start

15 februari 2022 om 20:20 Overig

Wethouders sloegen symbolisch de eerste paal 

REGIO Vorige week werd bij kasteel Doorwerth de aanleg van het wandelnetwerk op de Veluwezoom gestart. Zes wethouders van de deelnemende gemeenten, Wageningen, Renkum, Arnhem, Rozendaal en Brummen waren hierbij aanwezig. Rheden sloot zich ook aan, wethouder Haverkamp moest verstek laten gaan. Samen met het Routebureau Veluwe sloegen de wethouders symbolisch de eerste paal van het routenetwerk, dat wellicht eind dit jaar gereed is.

Gert Budding

Duidelijke bewegwijzering in het gebied Veluwezoom is gestart met de aanleg van de routepalen in de gemeente Renkum. Wethouder Leonie Rolink zegt namens de aanwezige wethouders: “We werken intensief samen met de andere gemeenten in de Veluwezoom, niet alleen op het gebied van het wandelnetwerk. In deze tijd van corona zien we dat mensen enthousiast zijn gaan wandelen. Door de aanleg van het routenetwerk bieden we de wandelaars interessante, goed onderhouden en duidelijk bewegwijzerde routes aan. Zo kunnen onze inwoners en bezoekers routes lopen via de vastgelegde keuzepunten. Dit levert mooie wandelingen op en het zorgt voor natuurbehoud in de meer kwetsbare natuur.” 

Door de aanleg van het routenetwerk kan de wandelaar keuzepunten uit bestaande routes met elkaar verknopen. Een groot voordeel van het routenetwerk is dat er een einde komt aan de wirwar van routepaaltjes. “We ervaren dat wandelaars erg tevreden zijn dat alle routeplaatjes op één paal worden weergegeven, dit vinden zij erg overzichtelijk”, aldus Han van den Heuvel van het Routebureau Veluwe. 

Het Routebureau Veluwe is bezig met de uitrol van diverse nieuwe routenetwerken op het gebied van wandel-, mountainbike-, ruiter- en menroutes. 

advertentie
advertentie