Onder grote belangstelling is de skatebaan officieel in gebruik genomen.
Onder grote belangstelling is de skatebaan officieel in gebruik genomen. gertbudding.nl

Acrobatiek bij opening skatebaan Wageningen

18 februari 2022 om 11:06 Overig

WAGENINGEN Ondanks het mistroostige klimaat straalden Mocne (9) en David (10) bij ‘hun’ nieuwe skatebaan in Noord-West in Wageningen. Zij waren namelijk de initiatiefnemers om de bestaande maar gedateerde baan te laten renoveren. Het benodigde budget van ruim een ton werd door diverse instanties bijeengebracht.

Gert Budding

In november 2019 nam gemeente Wageningen na een doortastende lobby het leeuwendeel voor haar rekening en stelde 65.000 euro beschikbaar voor basisvernieuwingen. Daarnaast had het burgerinitiatief een jaar de tijd om via sponsoring, subsidies en crowdfunding het resterende bedrag bijeen te sprokkelen. Locoburgemeester Leo Bosland en de wethouders Peter de Haan en Anne Jansen waren bij de opening van de herstelde skatebaan en onthulling van het sponsorbord. 

De jongens verenigde in het voorjaar van 2019 met als doel vernieuwing en dat bleek een onverdeeld succes. Een petitie onder leeftijdsgenoten, scholieren, studenten en ouders werd de behoefde voor een renovatie van de skatebaan duidelijk met 11000 handtekeningen. Het geld kwam er en de realisatie is een feit, daarvoor hebben Mocne en David met behulp van een sterke achterban, zich drie jaar lang ingezet. 

Woensdagmiddag werd er na de opening direct weer gebruik gemaakt van de skatebaan. Iedereen was uitgenodigd om de stuntstep, skateboard, inline skates, BMX, rolschaatsen en andere leuke vormen met wieltjes mee te nemen. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie