Ontwikkel je digitale vaardigheden in bblthk

11 mei 2022 om 22:04 Overig

WAGENINGEN In de maand mei verzorgt de bblthk diverse cursussen op het gebied van digitale vaardigheden. Wil jij weten hoe je online accounts goed achterlaat of hoe je met Gmail overweg moet?

Wie gebruikmaakt van internet, heeft daar ook vaak allerlei profielen bij bedrijven. Bijvoorbeeld bij Facebook, PayPal, DigiD of een account bij je energieleverancier. Dit online ‘bezit’ is niet meer toegankelijk wanneer je komt te overlijden. De profielen worden ook niet verwijderd en blijven dus voor altijd bestaan. Hoe laat je alles goed achter?

Om het wanhopig zoeken voor je nabestaanden te voorkomen en je digitale nalatenschap goed te borgen, leer je in deze korte cursus hoe je je digitale nalatenschap in kaart kunt brengen en vast kunt leggen wat ermee moet gebeuren als je er niet meer bent. Op vrijdag 20 mei om 18.00 uur in de bblthk. Inschrijven kan via www.bblthk.nl. De kosten voor deelname bedragen 10 euro. 

Gmail is een gratis e-mailservice van Google, die zowel te gebruiken is op de computer, als tablet en smartphone. In deze cursus leer je op de computer optimaal gebruik te maken van je Gmail-account. In de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod: hoe kan je inloggen in je Google-account, hoe is deze omgeving ingericht, hoe kan je een e-mail opstellen en/of beantwoorden Op vrijdag 27 mei om 18.00 uur in de bblthk. Inschrijven kan via www.bblthk.nl. Deelname kost ook 10 euro. Voor de cursus dien je de beschikking te hebben over een Gmail-account en wachtwoord.

Deze cursussen komen in aanmerking voor een vergoeding uit het ‘Ik doe mee-fonds’.

advertentie
advertentie