Afbeelding
Catalijn van Wissen

Kunstproject succesvol van start

Overig Deel je nieuws

Handen Vertellen is een kunstproject waar iedere inwoner van Wageningen aan mee kan doen. Het idee is ontstaan tijdens de coronatijd. Fransje Smit, een van de initiatiefnemers, legt uit: “De coronatijd was een gekke tijd, die invloed had op ons allemaal en op onze vrijheid.” Petra Sips vult aan: “We zochten een manier om mensen de gelegenheid te geven even stil te staan bij wat ze hebben meegemaakt. Wat is daarvoor beter geschikt dan kunst?”

Het wordt niet zomaar een kunstwerk: het wordt een gemeenschappelijk kunstwerk gemaakt door inwoners van Wageningen. Om dat voor elkaar te krijgen, zijn er dit najaar meerdere workshops. Tijdens die bijeenkomsten maken de deelnemers elk een individueel kunstwerk. Iedereen die wil, kan meedoen. Ervaring met kunst of creativiteit is niet nodig.

De eerste workshop was bij THUIS. Bij een kopje koffie en een koekje gingen de 12 deelnemers aan de slag met electradraad, wol, knoopjes, garen, scharen, woorden, enzovoort. Er werd heel wat af gekletst en er werden verhalen gedeeld over de coronatijd. Na twee uur had iedereen een kunstwerk om trots op te zijn.

Als alle workshops achter de rug zijn, brengt kunstenaar Fransje Smit de kunstwerken van alle deelnemers samen tot één geheel: een kunstwerk voor en door de stad. In het Handen Vertellen kunstwerk zullen verschillende kunstdisciplines verwerkt zijn: beeldend werk, woordkunst, geluid en fotografie. Als het af is, gaat het kunstwerk op tournée door Wageningen.

Er komen nog workshops op bekende plekken, zoals een wijkhuis of de bblthk. Voor info en aanmeldingen, zie www.de-plek.net of stuur een mail naar petra.sips@de-plek.net. Ook groepen kunnen zich aanmelden. Handen Vertellen is een samenwerking van Fransje Smit, Petra Sips, Remco de Kluizenaar en Catalijn van Wissen.

advertentie
advertentie