Werkplek Bergstraat: al een jaar lang een social alternatief voor thuiswerken

Overig Deel je nieuws

Aan de Bergstraat in Wageningen is inmiddels een jaar een mooie flexwerkruimte open. Veel gasten zijn het zat om alleen thuis te werken en kiezen daarom voor deze werkplek. Ook weten steeds meer ondernemers en organisaties Werkplek Bergstraat te vinden voor vergaderingen of trainingen. “Het is mooi om te zien dat deze plek echt in een behoefte voorziet”, zeggen Jelle en Janneke Huisman die samen de hosts zijn van dit project dat deze week een jaar geleden open ging.

Het idee voor deze flexwerkruimte is ontstaan in corona-tijd toen veel mensen vanuit huis moesten gaan werken. “Dat was een moeilijke periode, veel mensen hadden echt last van eenzaamheid.” Aldus Jelle, die met het Leger des Heils in gesprek ging over de vraag of daar niet iets aan gedaan kon worden. Na enig zoeken vonden ze de lokatie aan de Bergstraat, naast de katholieke kerk en op loopafstand van Hotel De Wereld. 

Van dinsdag tot vrijdag start de werkdag rond 9:00 met een standup meeting. Ook kunnen gasten gebruikmaken van een speciale dagplanner om goed overzicht te houden over hun werkzaamheden. “Niet iedereen maakt er gebruik van, maar onze gasten waarderen het dat we hierover nadenken.” Overdag schenken de hosts Jelle en Janneke lekkere koffie van Columbus en organische thee.

Werkplek Bergstraat werkt met een sociaal tarief. Voor €40 kun je een dag in alle rust op een van de in hoogte instelbare sta-zit bureaus werken. Naast de genoemde koffie of thee is er ook snel draadloos internet aanwezig. Klanten met een inkomen onder modaal betalen het sociale tarief van 50%. Voor studenten is er een speciale strippenkaart met vier dagen voor €17,50. Wie wil kan een dag gratis komen proefwerken. 

advertentie
advertentie